Home / NOVOSTI / Društvo / DA LI JE OVO MOGUĆE? Goranu neko udario auto pa mu ostavio 50 evra! (FOTO)

DA LI JE OVO MOGUĆE? Goranu neko udario auto pa mu ostavio 50 evra! (FOTO)

Goran Raičević drugog dana Božića pronašao na svojim kolima poruku i koverat neznanca koji mu je napravio štetu, sada želi da ga upozna jer mu je taj gest vratio vjeru u ljude

Ne postoji bezgrešna osoba, ali ko je kakav čovjek vidi se po tome šta radi i kako se ponaša nakon što pogriješi! Da još uvijek, uprkos besparici, stresu, opštoj nervozi i bezosjećajnosti, ima savjesnih i moralnih ljudi, uvjerio se Novosađanin Goran Raičević, kome je prije mjesec dana nepoznata osoba udarila automobil na parkingu, ali je prije nekoliko dana štetu isplatila na vrlo neobičan način.

Naime, kako za Kurir priča Goran, početkom decembra prošle godine njegova ćerka je primijetila da je auto udaren na parkingu kad je išla na fakultet. Odmah mu je, kako kaže, javila i poslala fotografiju.

FOTO: KURIR

Spale tablice

– Udaren je plastični nosač za registarsku tablicu, a ona je spala i tako ostala da leži pored automobila. Bilo mi je krivo, pogotovo zato što mi se već duže vrijeme u životu dešavaju neke neprijatne situacije. Ova je prelila čašu. „Ima li kraja ovome?!“, pitao sam se. Ali, začudo, taj događaj me nije naročito poremetio. Kupio sam novi nosač za tablice, popravio sve i nastavio dalje. Nisam ni pomišljao više na to – priča Raičević.

A onda se drugog dana Božića, 8. januara, desilo čudo. – Po povratku s posla tog dana sjeo sam u auto. Pažnju mi je privukao neki papirić na šoferšajbni. Bio je zakačen iza brisača. Izašao sam iz auta i dohvatio to. Na papiru je pisalo: „Pogledaj iza zadnje registarske tablice.“ Stvarno nisam bio raspoložen ni za kakva iznenađenja. Već pomalo frustriran zbog svega što mi se u poslednje vrijeme dešavalo, pregledao sam cio auto – ispod, iznad, gepek… Aha, zadnja tablica… Jedva sam je pomjerio i ispod nje našao drugu kovertu s porukom: „Izvinite za kola, za udarac prije dva mjeseca.“ Otvorio sam kovertu, a u njoj je bilo 50 evra – prisjeća se Goran.

Ovo je Goran  našao na svom  automobilu... Misteriozni  vozač ostavio  poruke izvinjenja
FOTO: KURIR

On je, kako kaže, bio u šoku kad je to vidio, pa onda i shvatio šta se zbiva.

Novac nije bitan

– Vjernik sam i nemam dilemu zašto se to desilo baš za božićne praznike. Međutim, nije stvar u novcu… Ovaj događaj mi je vratio izgubljenu vjeru u ljude. Dobio sam veliku životnu lekciju! Ne znam ko je taj čovjek što mi je udario auto, ali znam da je pravi čovjek – kaže Goran i dodaje da bi volio da ga upozna. – Da znam ko je, uzeo bih te pare koje mi je ostavio i odveo ga negdje na ručak. Mislim da bismo imali vrlo prijatan razgovor – zaključuje sa osmijehom Goran.

Ono što je neobično je, kako kaže Goran, i to što je tog dana kad je pronašao kovertu auto bio parkiran u potpunom drugom dijelu grada. – Ne umijem to da objasnim. Ta osoba je sasvim sigurno prepoznala auto, ali ne znam da li je to zbog toga što se poznajemo. Ne vjerujem, pretpostavljam da bi mi se obratila lično da je tako – kaže Goran.

Kurir.rs/ Ružica Kantar  Foto: Kurir

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com