DAČIĆ: Svako ko u Srbiji toleriše Zakon o slobodi vjeroispovijesti je izdajnik - Volim Podgoricu

DAČIĆ: Svako ko u Srbiji toleriše Zakon o slobodi vjeroispovijesti je izdajnik

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su odnosi Beograda i Podgorice veoma loši zbog usvajanja crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i ocijenio da onaj ko u Srbiji prihvata njegovo donošenje “izdaje svoju zemlju”.

“Taj ko to toleriše, taj izdaje svoju zemlju, ali problem je što su to interesni krugovi”, rekao je Dačić u emisiji “Pravi ugao” Radio-televizije Vojvodine.

Povodom optužbi da je “prebrojavao krvna zrnca” građana Srbije koji podržavaju vlast crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u donošenju spornog zakona, Dačić je naveo da je “pričao o moralnoj obavezi tih ljudi”.

“Treba da se razbije ta imperija, to su agenture crnogorske službe koje rade protiv Srba, normalno je da treba da branimo naš narod. Ima li na vlasti u Crnoj Gori nekog ko je Srbin? Ja takvog ne znam. A to nije prebrojavanje krvnih zrnaca? Onaj ko mene osuđujuje prvo treba da osudi Mila Đukanovića pa onda mene”, dodao je šef srpske diplomatije.

On je odbacio optužbe vlasti u Podgorici i potpisnika “Apela 88” da je Beograd destabilizovao Crnu Goru.

“Nikada nismo rekli da želimo da Crna Gora bude sa Srbijom u jednoj državi, niti smo donosili akte koji bi imali bilo kakve veze s unutrašnjim odnosima u Crnoj Gori. U Crnoj Gori stalno tvrde da Srbija navodno želi da ponovo bude u istoj državi sa Crnom Gorom. Ne da ne želimo, nego je to završena priča”, kazao je Dačić.

Naveo je da je Srbija izrazila nezadovoljstvo zbog donošenja zakona za koji smatra da je uperen protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, i apelovao na vlasti Crne Gore da taj problem bude riješen u miru i dijalogom.

Dačić je rekao da je Srbija osudila pokušaj paljenja crnogorske zastave tokom protesta ispred ambasade Crne Gore u Beogradu 2. januara, ali je ocijenio da taj incident “nema veze s uzrokom krize – donošenjem zakona protiv kojeg su Srbi i SPC” i dodao da Beograd “osuđuje to što se izvor krize traži u nekom drugom”.

Kazao je da su na prijemu, koji je danas priredio za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Srbiji, bili svi šefovi stranih ambasada, uključujući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića, ali da nije imao prilike da razgovara s njim o aktuelnoj situaciji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com