Bezbjednost građana je prioritet - Volim Podgoricu

Bezbjednost građana je prioritet

 

Direktor Uprave policije sastao se danas sa policijskim službenicima plovne jedinice Lakić Sinišom i Anđušić Zoranom, koji su pružili pomoć ugroženim osobama na ostrvu Toplah na Skadarskom jezeru 5. januara tekuće godine.

„Pozdravljam humani gest i hrabrost koju ste pokazali u nastaloj situaciji, kada ste i pored redovnih radnih obaveza na zaštiti državne granice pomogli onima kojima je u tom trenutku pomoć bila najneophodnija, te ste i ovoga puta pokazali da policija brine o svim građanima i da je njihova bezbjednost prioritet za sve nas“, kazao je direktor Veljović.

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je direktor Veljović.

Plovna jedinica je primila poziv za pomoć da se na pomenutom ostrvu nalazi svešteno lice sa još dvije osobe, od toga jedno maloljetno lice, te da nemaju osnovne životne namirnice i da zbog loših vremenskih uslova ne mogu isploviti.

Događaj se odvijao u složenim atmosferskim uslovima, po jakom vjetru i talasima koji su predstavljali realnu opasnost za građane i službenike policije.

Odmah po primljenom pozivu policijski službenici Siniša Lakić i Zoran Anđušić su se patrolnim čamcem uputili na zahtijevanu lokaciju i ponijeli hranu i vodu za ugrožene, a nakon što su se stekli uslovi za isplovljavanje, evakuisali su ih na bezbjednu lokaciju.

2 komentara

  1. Hello, Neat post. There is a problem along with your web site in internet explorer, could check this… IE nonetheless is the market chief and a large section of folks will miss your excellent writing because of this problem.

  2. I’ve observed that in the world these days, video games are definitely the latest rage with kids of all ages. There are times when it may be extremely hard to drag your kids away from the video games. If you want the best of both worlds, there are lots of educational gaming activities for kids. Great post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com