ĐE TI JE KROKODIL, ĐE TI JE ALIGATOR? OVAKO BESJEDI OTAC RAFAILO: O pumama, zmijama, sanovniku i kućnim ljubimcima! VIDEO - Volim Podgoricu

ĐE TI JE KROKODIL, ĐE TI JE ALIGATOR? OVAKO BESJEDI OTAC RAFAILO: O pumama, zmijama, sanovniku i kućnim ljubimcima! VIDEO

Kad god i gdje god progovori, otac Rafailo privlači veliku pažnju, a njegove besjede prepričavaju se godinama.

Jednom prilikom, prije skoro pet godina, održao je besjedu o sanovniku i kućnim ljubimcima.

–  Nije šala, zbilja je! Došao neki brat, kršteni čovjek, i pitao može li da ostavi ime svog kućnog ljubimca da se pominje u molitvama?! A malo prije toga došla je jedna sestra i ’ladno pitala ima li sanovnik ovde, u prodavnici?! Pa se i uvrijedila kad joj je stavljeno do znanja da mi ne tumačimo snove… – ispričao je otac Rafailo sa čim se sve sretao.

Otac Rafailo Boljević, iguman manastira Podmaine kod Budve, istom tom prilikom osvrnuo se i na pomamu za firmiranom garderobom, pa je u besjedi govorio o krokodilima i pumama!

– Nije važna obuća nego da je krokodil na njoj… Đe ti je krokodil, đe ti je aligator… Te neke žabice, te neke zmijice, škorpijice, sad se sve to tetovira… Zmija koliko god hoćeš… Zmije, gmizavci, pauk vrlo tražen… Ta demonska simbolika – zapitao se otac Rafailo.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com