JPNPCG: Spremni smo za veći broj turista iz Njemačke - Volim Podgoricu

JPNPCG: Spremni smo za veći broj turista iz Njemačke

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavljaju svoju bogatu turističku ponudu na internacionalnom sajmu turizma CMT u Štutgartu od 11. do 19. januara 2020, a na kojem Crna Gora učestvuje kao zemlja partner.
„Učešćem na sajmu Crna Gora kao zemlja partner napravila je veliki iskorak u promociji Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu ovog dijela Evrope. Nacionalni parkovi su se i ranijih godina predstavljali u Štutgartu, a ovaj sajam pogotovo je značajan za nas jer je tema aktivni odmor na kojem je i bazirana ponuda naših pet nacionalnih parkova“, kazao je direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica.

On je dodao da se sa ovog tržišta poslednjih godina bilježi značajan rast broja posjetilaca i da je tokom 2019. godine nacionalne parkove posjetilo oko 50 hiljada posjetilaca iz Njemačke.

„Nacionalni parkovi su pored svojih svakodnevnih aktivnosti krenuli i u agresivnu promotivnu kampanju prema zapadnim tržistima, ovog puta njemačkom. Naše analize pokazuju da se posjeta turista sa ovog tržišta kreće oko 10 odsto od ukupnog broja stranaca koji posjećuju parkove. To nije procenat sa kojim smo zadovoljni i sa posebnim senzibilitetom smo se spremali za ovaj sajam. Mape, ponuda, promotivni materijal, prezentacije, film sve je rađeno na njemačkom jeziku upravo zbog potencijalnih turista koji na našem štandu traže informacije o crnogorskim zaštićenim područjima. Posebnu pažnju smo posvetili Durmitoru kao nosiocu turističke ponude gdje je rafting, kao prepoznatljiv brend u svijetu posebno pozicioniran. Biogradska gora i Skadarsko jezero takođe zauzimaju posebno mjesto, ali ne treba zaboraviti i NP Lovćen za koji smo proširili ponudu upravo zbog turista. Nas zadatak je takođe promocija najmlađeg nacionalnog parka Prokletije koji promovišemo sa posebnom pažnjom i jasnim ciljem da taj dio Crne Gore bude u skoroj budućnosti posjećen kao i Durmitor. Ovdje smo da propratimo aktivnosti i nacionalnih parkova u okruženju i svijetu da bi pozitivna iskustva prenijeli i kod nas, ali i da razmjenimo iskustva kada je u pitanju zaštita i promocija. Puno pažnje je izazvala i naša prezentacija raftinga koja je zasnovana na prikazivanju makete pionira splavarenja, maketa drvenog splava, koji je preteča današnjeg spusta na Tari“, kazao je Klica.

Na sajmu Nacionalni parkovi predstavljaju svoju turističku ponudu na dva štanda, na centralnom štandu u sklopu cjelokupne promocije Crne Gore kao turističke destinacije i na drugom manjem štandu koji je posvećen biciklizmu i pješačenju.

Nacionalni parkovi na sajmu u Beču i Ljubljani

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, NPCG će svoju turističku ponudu predstaviti i na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. januara u Beču. Bečki sajam za odmor, putovanja i aktivni odmor je najveći međunarodni turistički sajam u Austriji, na kojem će više od 800 izlagača iz 90 zemalja svijeta predstaviti svoju turističku ponudu. Atraktivna ponuda nacionalnih parkova Crne Gore za aktivni odmor, biciklističke i planinarske staze i netaknuta priroda privlače sve veći broj gostiju iz Austrije. NPCG će uzeti učešće i na internacionalnom Alpe-Adria sajmu u Ljubljani od 29. januara do 1. februara, koji je namjenjen putnicima, sportistima, planinarima, aktivnim rekreativcima, biciklistima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com