Odbačena prijava protiv Dejana Bana - Volim Podgoricu

Odbačena prijava protiv Dejana Bana

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu koja je bila podnijeta protiv izvršnog direktora Pomorskog saobraćaja i suvlasnika te kompanije Dejana Bana. On se prijavom teretio za napad na graničnog policajca Ranka Nikolića u Tivtu.

Potparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Tijana Celanović saopštila je Pobjedi da je u predmetu formiranom protiv Bana zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, donijeto rješenje o odbačaju krivične prijave jer ne postoji osnovana sumnja da je izvršio djelo, niti bilo koje drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

“Istovremeno je protiv prijavljenog podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Na rješenje o odbačaju krivične prijave punomoćnik oštećenog je podnio pritužbu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštila je Čelanović.

Protiv Bana je bila podnijeta krivična prijava zbog napada na policajca. Kako je Pobjeda ranije objavila, na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta prošle godine između Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne postoji trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog napada na policajca, kako je bilo navedeno u krivičnoj prijavi.

U svom iskazu granični policajac je ustvrdio daje Ban prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kada je policajac prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, kako tvrdi Nikolić u iskazu, Ban ga je prvo verbalno, a onda i fizički napao. Iskaz policajca Nikolića opovrgnut je materijalnim dokazima.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com