“Ne pamtim veću histeriju prema Crnoj Gori” - Volim Podgoricu

“Ne pamtim veću histeriju prema Crnoj Gori”

“Vlada bi trebalo da pokaže još jaču odlučnost i nepopustljivost u odbrani svojih interesa u jeku anticrnogorske kampanje koja se vodi ovih dana u Srbiji, kazao je slikar Rajko Todorović, jedan od potpisnika Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori.

Todorović je u izjavi za Novu M istakao da ne pamti veću histeriju protiv Crne Gore, koja je pokrenuta zbog Zakona o slobodi vjerosipovjesti kako bi se izmanipulisalo, prije svega, vjernicima.

“Ni u turbuletnijim vremenima na ovim prostorima nije bilo teže kampanje protiv Crne Gore od one koja se vodi poslednjih dana, uglavnom iz Srbije, ocijenio je Todorović i dodao da “nacionalističko šovinistička struja ima dugu tradiciju u Srbiji”.

” I ovo je kulminacija toga. Ovo je njihova posljednja velika igra. Ja se nadam da će u Srbiji kad-tad doći neki normalni ljudi, kojih ima jer to je veliki i brojni narod, koji je dao velike i značajne ljude pa će se i ti ljudi pojaviti i uspostaviti normalne odnose”, naveo je Todorović.

On smatra da je u kampanji u kojoj su učestovavali i srpski ali i neki mediji koji posluju u Crnoj Gori, širenjem brojnih dezinformacija, ili kako je premijer Duško Marković kazao u hibridnom ratu, bilo je podrške i iz od pojedinih naše zemlje.

“Pa to je toliko, toliko nizak nivo, pun laži i prevara…ja gledam te domaće, naše, ja moram ih nazvat izdajnicima, jer ići u Beograd i lajati za Crnu Goru svašta, ja ne mogu da shvatim. Neko je rekao neđe davno od izdajnika ništa ne ostaje”, zaključio je Todorović.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com