INCIDENT U DELTI: Disciplinska komisija MUP-a još vijeća o Mijatoviću - Volim Podgoricu

INCIDENT U DELTI: Disciplinska komisija MUP-a još vijeća o Mijatoviću

Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije odlučilo da li će i kako njihov službenik Mladen Mijatović disciplinski odgovarati zbog incidenta u Tržnom centru “Delta”.

“Disciplinski postupak protiv službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mladena Mijatovića je u toku, a zakazana je i rasprava u istom postupku”, odgovoreno je “Vijestima” iz resora Mevludina Nuhodžića.

Mijatović je 3. decembra u “Delti” nasrnuo na novinara “Dana” Vladimira Otaševića, koji je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, koji je bio u društvu višeg tužioca Miloša Šoškića, sa kojim je dugogodišnji prijatelj.

Otašević je tvrdio da je službenik MUP-a Bećirovićev tjelohranitelj, ali i da mu nije pomoglo ni to što se predstavio da je novinar.
Ispričao je da ni tužilac Šoškić nije reagovao, niti pokušao da ga zaštiti od Mijatovića, koji mu se unosio u lice, vrijeđao ga povišenim tonom i uhvatio rukom za vrat.

Mijatović je u pisanom izjašnjenju ministru napisao da nije Bećirovićev tjelohranitelj, ali i da nije napao novinara.

Novinar Otašević je u početnoj fazi istrage saslušan kao svjedok, ali je tužilaštvo nakon detaljnog pregleda nekoliko snimaka iz tržnog centra utvrdilo da je, ipak, došlo do fizičkog kontakta Mijatovića na novinara lista, na osnovu čega je utvrđeno da je službenik MUP-a počinio krivično djelo.

Otašević je nakon toga pozvan u ODT Podgorica gdje je dao izjavu u svojstvu oštećenog, a Mijatović u svojstvu osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti, gdje je priznao da je udario novinara “Dana”.
Poslije 15 dana iz ODT-a u Podgorici je odbačena krivična prijava protiv Mijatovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, jer su tvrdili da nije bilo bitnih elemenata bića tog krivičnog djela.

“Vijestima” još nije odgovoreno da li su u ODT-u utvrdili eventualno postojanje prekršaja u radnjama Mijatovića tokom napada na Otaševića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com