NEKADA POZNATI GLUMAC, A SADA IGUMAN NA ČELU LITIJE U PODGORICI: Rastko se u zenitu slave zamonašio i život posvetio Bogu - Volim Podgoricu

NEKADA POZNATI GLUMAC, A SADA IGUMAN NA ČELU LITIJE U PODGORICI: Rastko se u zenitu slave zamonašio i život posvetio Bogu

Ahimandrit Ilarion, Iguman manastira Draganac sa Kosova i zamjenik episkopa raško-prizrenskog Teodosija, preksinoć je predvodio litiju u Podgorici u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Arhimandrit Ilarion je okupljenima ispred Hrama poručio je o da se protiv besmisla bore molitvom i praštanjem.

„Ove litije su već pobijedile“, kazao je Ilarion.

Vladika Mileševske eparhije Atanasije služio je večeras moleban u crkvi Svete Petke u Pljevljima.

Istakao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti zakon protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nije samo pokušaj da se oduzmu materijalna i ovozemaljska dobra „naše svete Crkve, trudom i mukom sticana vijekovima, već i namjera i pokušaj da se oduzme ime naše crkve, sruši njen poredak i u krajnjem uništi njen pravoslavni duh“.

KO JE ARHIMANDRIT ILARION?

Arhimandrit Ilarion rođen je kao Rastko Lupulović 1974. godine u Beogradu.

Završio je Fakultet dramskih umjetnika i bio jedan od vodećih glumaca svoje generacije.

Ljubitelji filmske umjetnosti ga pamte po ulogama u filmovima “Biće bolje” i “Paket aranžman”, seriji “Otvorena vrata”, dok ga obožavaoci pozorišta pamte ne samo po sjajnim ulogama, već i po nagradi za glumačku bravuru “Zoran Radmilović” koju je dobio na Sterijinom pozorju u Novom Sadu 1996. godine.

Rastko se zamonašio 1996. u manastiru Dečani i tada je dobio ime Ilarion. Za igumana manastira Draganac postavljen je 2013. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com