POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: Ovako će izgledati NOVI CRNOGORSKI pasoš - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: Ovako će izgledati NOVI CRNOGORSKI pasoš

Vlada Crne Gore objavila je kako će izgledati novi crnogorski pasoš u kome je ugraviran beskontaktni čip.

Ono što je vidljivo je da se naziv ”Crna Gora“, oznaka ”MNE” i Grb Crne Gore” zamjenjuju se riječima: ”naziv Crna Gora Montenegro“, Grb Crne Gore, a preko cijele površine, u pozadini, naziv ”Crna Gora“.

Na strani sa podacima nalazi se: mašinski čitljiv dio u koji se unose podaci, u skladu sa standardima za mašinski čitljive dokumente i posebnim propisom, Grb Crne Gore, oznaka elektronskog pasoša, naziv “Crna Gora” i mjesta za: vrstu pasoša, kod države izdavanja i broj pasoša.

U donjem centralnom dijelu strane nalaze se aplikacija u obliku stilizovane teritorije Crne Gore i oznaka ”MNE“ odštampane optički varijabilnim mastilom koje se preliva u dvije boje (zelena i zlatna).“

Takođe, u obrascu pasoša, diplomatskog pasoša i službenog pasoša, na strani sa podacima, kombinacijom mastila u boji i laserskog graviranja, vrši se štampanje u boji fotografije lica kome se isprava izdaje, dimenzija 32x41mm i lasersko graviranje svih drugih podataka na toj strani.

Fotografija  je zaštićena UV osjetljivim premazom.  Laserskim graviranjem, u diplomatski i službeni pasoš, unosi se i naziv ”Funkcija”.

Pasoš je zeleno-zlatne boje, a ima i crvene boje.

Portal Analitika

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com