Home / NOVOSTI / Da li je Vesna Pešić pozivala na UBISTVO Vučića? Tvit koji je uzburkao javnost uklonjen, tužilaštvo ispituje

Da li je Vesna Pešić pozivala na UBISTVO Vučića? Tvit koji je uzburkao javnost uklonjen, tužilaštvo ispituje

Da li je Vesna Pešić, objavom na svom Tviter nalogu pozivala na ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića?

Ona tvrdi da nije, ali ovaj tvit je uzburkao je javnost, i alarmirao sudske organe.

“Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsjednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cijev u glavu”, napisala je Pešić.

Mediji u Srbiji su naslovima insinuirali da Pešić želi predsjednikovu smrt,  a ,inistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napisao je na društvnemi mrežama da “skandalozni i sramni pozivi na ubistvo predsjednika Vučića nisu novina, niti ih prvi put čujemo od Đilasove koalicije i ljudi koji ih podržavaju. Riječ je o teškom krivičnom djelu i nadležna tužilaštva bi trebalo da reaguju”.

I Tužilaštvo je reagovalo i najavilo da će provjeriti sporne navode.

Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mjere u skladu sa zakonom. Slede provjere da li ima elemenata krivičnog djela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti, navedeno je iz Tužilaštva.

Pešić kaže da je cijela situacija toliko apsurdna.

-Da vam kažem nešto, on je sam sebe ubijao toliko puta. Je l’ izmislio one Jajince pa se ubijao?! Pa čekajte, i sad ispade da ga ja ubijam. Ne želim da se branim, evo, neka me objese na Terazijama, nek me isjeku na komade, ne znam šta hoće da rade sa mnom, neka rade šta god hoće, ali ja ne mogu da se branim uopšte od takvih besmislenih optužbi, objasnila je Pešić.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže – konstatacija da je Pešić pozivala na ubistvo je preuveličana.

Dodaje i da će pravnicima biti zanimljivo da čitaju krivičnu prijavu, ukoliko se Tužilaštvo odluči za pokretanje postupka.

Pešić je spornu misao uklonila jer je, kako kaže, znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade.

Ona tvrdi da je mislila na sebe, odnosno, na samoubistvo, a ne ubistvo  predsjednika Srbije,

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com