Home / NOVOSTI / Društvo / Patrijarh Irinej dolazi u Pljevlja 26. januara

Patrijarh Irinej dolazi u Pljevlja 26. januara

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej prisustvovaće Svetosavskoj akademiji koja će ove godine biti organizovana 26. januara u Pljevljima nakon protestne litije ulicama grada, najavili su predsjednici Opštinskog odbora Nove i Demokratske narodne partije Vladisalav Bojović i Milan Lekić.

-Patrijarh Srpski Irinej nije mogao uraditi veću stvar za nas narod nego što je odlučio da dođe za Svetog Savu u Pljevlja! Podsjećam da je poslednji put patrijah bio u Pljevljima 2011. godine na osvećenju Hrama Svetog Gerogija na Gukama. Pjevlja ce u molbi i visokom postovanju dočekati naslednika svetog Save i Patrijarha Varnave, najveće ličnosti koju je naša opština podarila vaskolikom srpstvu, navodi Lekić.

Bojović kaže da “vaskoliki srpski i pravoslavni rod pozdravlja dolazak patrijarha srpskog gospodina Irineja u Pljevlja na Savindan, 27. januara”.

-Nama Pljevljacima biće posebna čast i jedinstvena prilika da dočekamo našeg patrijarha, posebno u ovom trenutku kada nam je njegov blagoslov i podrška najpotrebnija i kada ona ima najviši značaj i vrijednost. Uvjereni smo da će pravoslavni narod iz svih gradova Crne Gore doći u Pljevlja na Savindan da pozdravi i primi blagoslov našeg patrijarha, navodi Bojović.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com