Home / PG INFO / Aktuelno / U Kliničkom centru CG najkraće liste čekanja u regionu
kccg

U Kliničkom centru CG najkraće liste čekanja u regionu

Zahvaljući impozantnim brojkama, u Kliničkom centru Crne Gore najkraće su liste čekanja u odnosu na kliničke centre u regionu. To je gostujući u Drugom dnevniku saopštio direktor KCCG Jevto Eraković.

On je kazao da su liste čekanja na procedure koje se izvode u KCCG tri puta manje u odnosu na januar prošle godine.

“Postoje određene grane gdje moramo još da radimo, ali moramo biti svjesni situacije da kompletno osoblje radi mnogo više nego što je to normativ bilo gdje u svijetu”, kazao je Eraković.

On je ukazao na problem da pacijenati ne dolaze na preglede zakazane putem elektronskog sistema zakazivanja.

“Moramo svi da ponesemo svoj dio odgovornosti, mi ćemo u svakom trenutku biti spremni da unaprijedimo svoje segmente”, poručio je direktor KCCG.

Eraković je naglasio i da KCCG bilježi priliv kadra, te da je sve više ljudi iz regiona koji u KCCG vide šansu za profesionalni angažman, kao i pozitivan primjer doktora koji dolaze iz privatnih klinika.

“Sama činjenica da naši doktori s lakoćom nalaze angažman u inostranstvu govori o njihovoj stručnosti”, poručio je on.

U Dnevniku je podsjetio i na značajne uspjehe KCCG, veliki broj edukacija ljekara, infrastrukturne projekte, nove aparate…

“Tim KCCG izveo je jednu od najkomplikovanijih operacija, koja se može izvesti uopšte bilo kom svjetskom centru. U tim centrima te operacije koštaju do pola miliona eura, u KCCG su dostupne našim osiguranicima potpuno besplatno. Nabavili smo još jedan linearni akcelerator, i u tom segmenmtu ne samo lideri u regionu nego i u ovom dijelu Evrope, tako da ćemo uskoro očekivati i priliv pacijenata koje ćemo liječiti u KCCG, a koji nisu državljani Crne Gore”, kazao je Eraković.

Direktor KCCG kazao je da se kvarovi aparata dešavaju, i najavio da očekuju da će će aparat za zdravstvenu rezonancu biti u funkciji već sljedeće sedmice.

rtcg.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com