ZAKAZANO SUĐENJE ZBOG TRAGIČNOG UDESA KOD GINTAŠA: Šarac (24) bio pod dejstvom kokaina, pokojna Valentina (29) vozila 27 km/h - Volim Podgoricu

ZAKAZANO SUĐENJE ZBOG TRAGIČNOG UDESA KOD GINTAŠA: Šarac (24) bio pod dejstvom kokaina, pokojna Valentina (29) vozila 27 km/h

Nakon što je potvrđena optužnica Dejanu Šarcu (24), koji je 9. juna prošle godine kod tržnog centra Gintaš izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Podgoričanka Valentina Gazdić (29), sudija Višeg suda Vladimir Novović zakazao je početak suđenja za 7. februar.

Šarac će se pred sudom naći zbog izvršenja krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog sabraćaja.

Prema optužnici, on je oko 2 sata ujutru, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio „mercedes“ pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 km/h a koja je dvostruko veća od ograničenja brzine za naseljeno mjesto do 50 km/h.

Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i Ulice 4. jula, prema tvrdnjama tužilaštva, udario u vozilo „polo“ kojim je upravljala Gazdićeva, koja se kretala brzinom od 27 km/h, a od zadobijenih povreda je preminula u Kliničkom centru tri dana kasnije.

Njegova saputnica R.Z. zadobila je laku tjelesnu povredu.

– Pri čemu je okrivljeni u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi, pa je na to pristao, dok je u odnosu na težu posledicu – smrt oštećene postupao sa svjesnim nehatom, jer je olako držao da do toga neće doći – navodi se u optužnici.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com