Oduzeto skoro dvije tone droge - Volim Podgoricu

Oduzeto skoro dvije tone droge

Crnogorska policija je tokom prošle godine zaplijenila oko 1,9 tona opojnih droga i 6.642 komada tableta. Kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Uprave policije, najviše je zaplijenjena marihuana i to 1.829 kilograma.

“Najveća zapljena je bila u Podgorici, kada je oduzeto 413,3 kilograma opojne droge marihuane. Prilikom kontrole vozila policija je pronašla veći broj pakovanja sa navedenom količinom opojne droge”, kazali su iz policije.

Na graničnim prelazima policija je oduzela 17 kilograma heroina, 1.445 kilograma marihuane i određenu količinu hašiša i kokaina, dok je u unutrašnjosti zemlje zaplijenjeno 484,8 kg opojne droge.

“Kada su u pitanju vrste narkotika, u najvećem broju slučajeva krijumčarenja radi se o marihuani tipa skank, koja se iz Republike Albanije krijumčari prema susjednim zemljama i dalje prema zapadu. Pored marihuane i heroina, registrovane su manje količine kokaina i hašiša”, pojasnili su iz policije.

U odnosu na granično područje i granične prelaze, najugroženija je državna granica sa Albanijom, gdje je otkriven najveći broj slučajeva krijumčarenja većih količina narkotika marihuane.

“Konkretno radi se o pojasu zelene i plave granice od Ulcinja, preko rijeke Bojane, Skadarskog jezera i dalje brdskoplaninskim predjelom prema sjeveru, gdje krijumčari koristeći teško prohodne terene i nepristupačne staze pješice prenose narkotike”, kazali su iz Uprave policije.

Zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga procesuirana su 323 lica, a povratnika je bilo 60.

Crnogorska policija je u posljednje tri godine zaplijenila skoro devet tona različitih vrsta droge, a odavno učestvuju u raznim međunarodnim akcijama suzbijanja narkotika, kao što su zajedničke akcije sa partnerskim službama iz Italije, Španije, Portugala, Njemačke i Australije…

“U svim ovim slučajevima, crnogorska policija je dala izuzetan doprinos, a neke istrage je i pokrenuo Odsijek za sprečavanje i suzbijanje zloupotreba droga”, kazali su iz policije.

Jedna od najvećih akcija je bila “Remus”, kada je oduzeto 20 tona hašiša i uhapšeno 11 crnogorskih državljana.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com