OGLASIO SE JURETIĆ: “Brao grožđe” iz zabave i da mu brže prođe vrijeme - Volim Podgoricu

OGLASIO SE JURETIĆ: “Brao grožđe” iz zabave i da mu brže prođe vrijeme

Pritvorenik Vladan Juretić, koji se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu, poslao je preko svog advokata Dragoljuba Đukanovića reagovanje “Vijestima”, u kome tvrdi da ga niko ne zlostavlja u ćeliji Istražnog zatvora.

“Prije svega ističem da ste teško zloupotrijebili vašu djelatnost i sa, ne znam ni sam kojom namjerom, objavili privatnu fotografiju i snimke i napravili na osnovu tih snimaka tekst, koji apsolutno nema veze sa istinom i sa snimcima. Sve što se vidi na snimcima je naš trening i naša zabava, gdje u 20 kvadrata prostora nas osmoro tražimo način da ‘potrošimo’ vrijeme. Nikakvog zlostavljanja i mučenja nije bilo”, piše u Juretićevom reagovanju.

Podsjetimo, prošle sedmice je u javnosti osvanuo snimak navodnog zlostavljana Juretića od cimera koji su ga tjerali da radi vježbe i sve to snimali.

Juretić, koji je građevinski inspektor, se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je počinio krivično djelo primanja mita.

Kako su saopštili iz UIKSa povodom ovog snimka, Juretić je više puta, i pisanim putem i usmeno, zahtijevao da bude vraćen u prostoriju u koju je ranije bio smješten sa ostalim pritvorenicima, tvrdeći da medijski navodi o njegovom navodnom zlostavljanju nijesu tačni i da je nepravedno, bez svoje krivice, izmješten i izolovan od ostalih pritvorenika.

“Dosadašnja saznanja do kojih su došli nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija ne ukazuju da je u odnosu na pritvorenika V.J. došlo do bilo kog oblika torture, ali će konačnu ocjenu o navedenom dati nadležno tužilaštvo koje je povodom navedenog događaja formiralo predmet. Pritvorenik V.J. je u razgovoru sa predstavnicima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda negirao navode o zlostavljanju iz objavljenog teksta, o čemu je institucija Zaštitnika informisala javnost”, saopšteno je iz UIKS-a.

Takođe, u cilju provjere navoda koji se odnose na postupanje pritvorenih lica prema pritvoreniku V.J., Uprava UIKS-a je ostvarila komunikaciju sa advokatom imenovanog pritvorenika, koji je pisanim putem obavijestio UIKS da je u više navrata razgovarao sa Juretićem o uslovima u kojima je smješten i odnosu drugih pritvorenika prema njemu.

Prilikom tih razgovora, prema zvaničnom obavještenju advokata, pritvorenik nije saopštio da ima bilo kakvih problema sa drugim pritvorenicima, niti ima potrebu da bude premješten u drugu prostoriju.

Dnevne novine

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com