POSTUPAK PROTIV VATROGASACA: Kolege im pružile iskrenu podršku - Volim Podgoricu

POSTUPAK PROTIV VATROGASACA: Kolege im pružile iskrenu podršku

Protiv trojice barskih vatrogasaca-spasilaca pokrenut je disciplinski postupak zbog odbijanja, po njima, nezakonitog naređenja. Zbog toga je u Baru održan sastanak Izvršnog odbora Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca Crne Gore, koji je saopštio da su nakon upoznavanja sa argumentima svojih kolega odlučili da im pruže bezuslovnu podršku, jer su bili izloženi, kako navode, nezakonitim postupcima i pritiskom komandira Službe zaštite i spašvanja Amira Muslića.

“Naime, od vatrogasaca je traženo da izvrše intervenciju za koju nijesu obučeni, za koju nijesu adekvatno opremljeni, bezbjedonosno zaštićeni i koja takođe ne spada u njihovom opisu poslova shodno zakonskim propisima koji tretiraju ovu oblast. Takođe, komandir Službe Amir Muslić zahtjevom za angažovanjem nije primijenio obavezan način procedure prilikom njihovog angažovanja u spornom slučaju”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je donijeta odluka da se uputi poziv svim vatrogascima-spasiocima u Crnoj Gori da daju javnu podršku svojim kolegama iz Bara, jer se i njima može desiti ovakva ili slična nepravda, gdje dolazi do izražaja samovolja pretpostavljenog.

“Prisutni su konstatovali ispravnost odluke podrške kolegama od strane svih članova Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar , gdje sama podrška u sebi nije imala bilo kakvu nacionalnu, političku ili vjersku konotaciju.  Konstatovano je da će Strukovni odbor vatrogasaca-spasilaca Crne Gore , zatim predsjednik Sindikata i predsjednik Skupštine Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore u svom punom kapacitetu zastupati interese kolega protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak kao i naravno interese i svih drugih vatrogasaca-spasilaca Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora Strukovnog odbora Ratko Pejović, predsjednik Sindikata Uprave i pravosuđa Nenad Rakočević i predsjednik Skupštine Sindikata Uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Vučković.

1 komentar

  1. Hi there terrific blog! Does running a blog like this take a massive amount work? I’ve absolutely no expertise in coding but I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject but I just needed to ask. Many thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com