DEMOKRATE: Vlada nema odgovor na demografsku katastrofu - Volim Podgoricu

DEMOKRATE: Vlada nema odgovor na demografsku katastrofu

Vlada Crne Gore nema odgovor na demografsku katastrofu u produženom trajanju koju doživljava naša država, niti način da zadrži stanovništvo u Crnoj Gori, saopšteno je iz u Demokratske Crne Gore.

Dok u Crnoj Gori, kako ocjenjuju u toj partiji, vlast radi isključivo na štetu građana i države, Njemačka donosi zakon o useljavaju stručne radne snage, to jest zakon o zapošljavanju građana iz država koje nisu članice Evropske unije.

“To znači da se taj njemački zakon itekako odnosi i na stanovnike Crne Gore, pogotovo na 70 odsto mladih koji žele da napuste našu državu. Među njima je veliki broj onih koji ovih dana, čekajući 1. mart, datum kada će zakon stupiti na snagu, već misle na njemačkom. Za one koji su njemački znali od ranije nije bilo dileme gdje će od marta, oni koji su ga učili tokom formalnog obrazovanja užurbano obnavljaju znanja, oni koji ga nikada nisu govorili polako privode kraju pohađanje kurseva za sticanje neophodnog znanja njemačkog jezika. Sve zato što će stanovnici Crne Gore, od 1. marta, u Njemačkoj, pod jednakim uslovima kao građani Njemačke, moći da dođu do posla. Jednaki uslovi, kao što se zna, nešto su što im Crna Gora, sa ovom vlašću, nikada neće moći da ponudi iz razloga poznatih iz afera “Snimak”, “Poštolog”, “Rokovnik” i mnogih drugih. Građanima Crna Gore, dakle, danas je garantovana jednakost u Njemačkoj, ali nije u Crnoj Gori”, navode Demokrate.

Crna Gora će, zato, kako dodaju, izgubiti jedan dio kvalifikovane radne snage, i to “one najbolje koja je sve rjeđa i sve potrebnija našoj državi.”

“To je poražavajući podatak naročito ako se ima u vidu činjenica da se već pokazalo da ni dosad nismo imali dovoljno takvog kadra. A šta se onda tek sprema? Jedno je sigurno: Vlada Crne Gore nema spreman odgovor na ovu okolnost. Nema odgovor na demografsku katastrofu u produženom trajanju koju doživljava naša država. Nema način da zadrži stanovništvo u Crnoj Gori. Svi odoše”, zaključuju Demokrate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com