Rafa lako do drugog kola - Volim Podgoricu

Rafa lako do drugog kola

Španski teniser Rafael Nadal bez problema se plasirao u drugo kolo Australijan Opena. Španac je poslije 124 minuta igre savladao Uga Delijena iz Bolivije – 3:0 (6:2, 6:3, 6:0).

Nadal je dobro otvorio meč, osvojio pet gemova u nizu i prvi set lagano priveo kraju. U drugom je viđena veća borba, pa je teniser sa Majroke tek u šestom gemu uspio da oduzme servis rivalu i privede taj dio igre kraju. Treći set bio je samo formalnost.

Meč je obilježila i rasprava Nadala sa sudijom Marijanom Čičak. Španac se žalio da Čičak ne pokreće sat koji štopuje vrijeme dozvoljeno između dva poena na vrijeme

Nadalov rival u drugom kolu biće pobjednik meča u kome se sastaju Federiko Delbonis i Žoao Sousa.

Plasman u drugo kolo obezbijedio je i srpski teniser Dušan Lajović. On je poslije dva sata i 49 minuta igre savladao Britanca Kajla Edmunda – 7:6, 6:3, 7:6.

U drugom kolu Lajović će igrati protiv Marka Polmansa, koji je eliminisao Mihaila Kukuškina.

I Filip Krajinović nastavlja takmičenje u Melburnu. On je savladao Kventina Alija 3:2 (7:6, 7:6, 3:6, 4:6, 7:5) i zakazao duel u drugom kolu sa Rodžerom Federerom.

Prvu prepreku u Melburnu prošli su Marin Čilić i Sten Vavrinka. Čilić je eliminisao Francuza Korentina Motea (6:3, 6:2, 6:4), dok je Vavrinka bio bolji od Damira Džumhura – 7:5, 6:7, 6:4, 6:4.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com