VUČIĆ I ĐUKANOVIĆ ĆE RAZGOVARATI U IZRAEALU: Niko ne želi eskalaciju nasilja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije saglasan s argumentacijom koju je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović iznio oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti i njegove primjene.

Vučić je najavio mogućnost da sa Đukanovićem razgovara o tome u Izraelu, gdje će obojica boraviti na obilježavanju 75. godišnjice oslobađanja Aušvica.

Predsjednik Srbije je kazao da je, koliko zna, i Crna Gora dobila poziv da dođe u Izrael.

Upitan da li će prihvatiti poziv za posjetu Crnoj Gori i kada bi moglo doći do nje, Vučić je novinare u Davosu podsjetio da je i on uputio poziv Đukanoviću da posjeti Srbiju.

“Mnogo je važnije od toga da li ćemo doći u posjetu da se riješi problem i da se razgovara o tome kako da ga riješimo. Nisam saglasan sa argumentacijom koja je iznijeta oko suštine samog Zakona i njegove primjene. Ne zato što imam pravo da se miješam u unutrašnje stvari Crne Gore, već što se tiče srpskog naroda, njegove cjeline, i naše kulturne i istorijske baštine”, objasnio je Vučić.

Kazao je da je, koliko zna, i Crna Gora dobila poziv da dođe u Izrael na obilježavanje 75. godišnjice oslobađanja Aušvica, i da je dolazak potvrđen.

Upitan da li Podgorica želi smirivanje situacije, rekao je da to ne zna, ali da misli da niko ne želi eskalaciju nasilja.

Ukazao je da su najavljeni razgovori mitropolita Amfilohija sa crnogorskim vlastima i da treba vidjeti kakav će biti ishod.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close