Advokati tražili od Markovića: Dakićevcima isplatite 902 hiljade - Volim Podgoricu

Advokati tražili od Markovića: Dakićevcima isplatite 902 hiljade

Advokati Dragan Prelević i Ljubomir Marković, koji zastupaju ukupno 451 bivšeg radnika “Radoja Dakića” u stečaju, tražili su od premijera Duška Markovića i Ministarstva finansija, da njihovim klijentima najkasnije do 26. januara isplate ukupno 902.000 eura, po osnovu tri prošlogodišnje odluke Ustavnog suda Crne Gore.

“Vijesti” nijesu mogle dobiti zvaničan odgovor iz Ministarstva finansija hoće li “dakićevcima” biti isplaćen novac po presudama Ustavnog suda, odnosno u zadatom roku.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da Vlada na sjednici u četvrtak donese konačnu odluku o ovoj isplati.

Nakon obraćanja početkom septembra prošle godine, advokatska kancelarija “Prelević” poslala je prošle sedmice urgenciju predsjedniku Vlade i ministru finansija Darku Radunoviću da po osnovu dvije odluke Ustavnog suda Crne Gore isplate po 2.000 eura za 343 bivša radnika “Radoja Dakića”.
“Rok za isplatu ističe 26. januara 2020. i molimo vas da zbog teške materijalne situacije naših klijenata izvršite isplatu u utvrđenom roku”, navodi se, između ostalog, u urgenciji Prelevića, a istim pvodom se obratio i advokat Marković, koji zastupa 108 bivših radnika.

Istim povodom advokat Ljubomir Marković, koji zastupa 108 bivših radnika ovog preduzeća, se dva puta prethodno obraćao predstavnicima izvršne vlasti. Bivši radnici “Radoja Dakića” u stečaju prošle srijede su to tražili sa protesta ispred Vlade, a niko od nadležnih predstavnika nije sa njima razgovarao. Očekuju da će Ustavni sud na isti način presuditi za preostalih oko 1.350 bivših radnika, što državu, tokom ove godine, dodatno može koštati još 2,7 miliona eura.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu je presudio da država treba da isplati bivšim radnicima 60 miliona eura sa kamatama za neizmirene zarade.

Vijesti

2 komentara

  1. *An intriguing discussion will be worth comment. I believe that you can write read more about this topic, may well certainly be a taboo subject but usually folks are inadequate to chat on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com