MILAČIĆ ODGOVORIO AMBASADORKI BRITANIJE: Evo šta joj je poručio povodom izjave kojom je uvijedila većinsku Crnu Goru - Volim Podgoricu

MILAČIĆ ODGOVORIO AMBASADORKI BRITANIJE: Evo šta joj je poručio povodom izjave kojom je uvijedila većinsku Crnu Goru

Predsjednik Prave Crne Gore odgovorio ambasadorki Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp povodom skandalozne izjave, u kojoj je desetinje hiljada građana koji se okupljaju na protestnim litijama iz nedjelje u nedjelju, nazvala “malignim uticajem”.

Obraćanje Milačića abasadorki Kemp prenosimo integralno

Milačić ambasadorki Britanije: Možete što hoćete, ali ne i dokle hoćete!

Srpski narod je prepoznatljiv po gostoprimstvu. Smatrajući ovu avramovsku vrlinu mjerilom ljudskosti, a goste – čak i kada se radilo o krvnicima svetinjom u domu, Srbi su uvijek bili gotovi i život svoj dati da bi zaštitili gosta od bilo kakvog zla koje mu je prijetilo.

Ali, takvih gostiju, kao Vas gospođo Kemp, zaista nijesmo gledali. Da li je to neko novo vrijeme, neki neokolonijalni svijet koji ste nametnuli dobrom dijelu planete ili samo odsustvo elementarne pristojnosti i dobrog vaspitanja, ne znamo, no proglasiti domaćina kuće u kojoj se boravi „malignim faktorom“, može samo neko kome su strani svi principi diplomatije, ali i ljudskosti.

Dok ste svog slugu, našeg predsjednika, očigledno smetenog i pokolebanog činjenicom da mu je bezmalo trećina stanovništa na ulicama, ohrabrivali da, kad je već uspio u borbi protiv sebe, istraje u borbi protiv svog naroda, u čemu će imati Vašu bezrezervnu podršku, pogazili ste sve vrijednosti za koje se deklarativno zalažete i u ime kojih svrgavate i postavljate vlade širom svijeta – demokratiju, slobodu govora, slobodu vjeroispovijesti, jednakost pred zakonom. Sve ste to ogolili i izveli sebe na čistac, dajući kvalifikaciju koju nismo čuli od uspona nacizma u prošlom vijeku.

Vi ste se našli da nas ocijenite kao malignitet, kao nešto što treba odstraniti? U Vašem sistemu vrijednosti, sve što je povezano sa duhovnošću, sa moralom, sa dostojanstvom, sa višim, neanimalnim sferama ljudskog života, sve je to, po vašim mjerilima malignitet? Samo potpuna utonulost u bezličnost svijeta kojem pripadate, samo ona, po vašim mjerilima može postojati i biti „faktor stabilnosti“.

Nisu Vam dobre te vage gospođo Kemp. Iako govorite nadmeno, sa pozicije sile, u ime imperije sa dugom tradicijom tlačenja slobodnih naroda, prisjetite se da je sve ljudsko prolazno, da su mnoga carstva završila na zgarištu, da možete sve što hoćete, ali ne i dokle hoćete. Jer neka mjerila su vječita.

A izmjereni ste, gospođo Kemp, izmjerili ste se sami na mjerilu pravde i istine i našli ste se lakši nego ništa. Iako ste naš gost, od samih sebe Vas ne umijemo zaštiti.

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox now if a comment is added I receive four emails sticking with the same comment. Will there be however it is possible to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com