“KRALJ BANANA” porijeklom iz Crne Gore kupio Adria Airways - Volim Podgoricu

“KRALJ BANANA” porijeklom iz Crne Gore kupio Adria Airways

Slovenački biznismen crnogorskog porijekla Izet Rastoder kupio je Adria Airways za 45.000 eura.

“Slovenačka kompanija Air Adriatic, čiji je vlasnik biznismen Izet Rastoder, kupila je Adria Airvais za 45.000 eura. Uvoznik i prodavac banana, u javnosti poznat kao evropski kralj banana, kao i trgovac nekretninama, osnovao je Air Adriatic samo nekoliko dana nakon što je Adria propala krajem septembra prošle godine. Rastoder je ranije rekao da planira da iskoristi sertifikat Adria vazdušnog operatora (AOC) za razvoj avio-kompanije u privatnom vazduhoplovnom sektoru i da je u procesu nabavke dva privatna aviona. Međutim, crnogorski biznismen, koji se preselio u Ljubljanu 1986. godine, takođe je razmotrio osnivanje niskobudžetnog prevoznika sa sjedištem u  Ljubljani, piše portal Ex Yu aviation.

Kako portal navodi, Rastoderova kompanija će morati preuzeti brojne obveze, kao što su i one koje su nastale nakon opozivanja AOC-a avioprevoznika i pokretanja stečajnog postupka.

Slovenački avio-prevoznik Adria Airways u septembru lani je objavio bankrot, čime će završiti poslovanje nakon 58 godina rada.

U saopštenju kompanije tada su naveli da je 30. septembra 2019. pred Okružnim sudom u Kranju pokrenuta procedura stečaja, zbog insolventnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com