UHAPŠENE ČETIRI OSOBE: Spriječeno ubistvo Jovana Vukotića!

Četvorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pripremali ubistvo Jovana Vukotića , vođe “škaljarskog klana”, tako što su pokušali da ga otruju cijanidom, piše beogradski “Blic”.

Vukotić trenutno boravi u Centralnom zatvoru u Beogradu, a prema navodima “Blica”, uhapšeni muškarci pokušali su da mu podmetnu natrijum-cijanid u hranu koji bi ga, u slučaju da je dospio u organizam, ubio za minut.

Pokušaj likvidacije Vukotića, kako piše list “Blic”, otkriven je prije mjesec dana, kada su četiri osobe uhapšene. Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana.

– Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provjere šta se nalazi u paketu namijenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj posjeti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i uslijedilo je hapšenje – navodi “Blic” pozivajući se na neimenovane izvore.

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

– Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspjeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbjeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspjeli u svojoj nameri – kaže izvor “Blica” i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

Protiv osumnjičenih pokrenut je postupak za nedozvoljeno držanje oružja i pripremu ubistva.

BLIC

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close