SASTANAK OPOZICIJE KOD AMFILOHIJA: Nije bilo priče o “narodnoj listi” koju bi podržala Crkva

Da je održan sastanak lidera crnogorske opozicije sa mitropolitiom SPC Amfilohijem, demantovao je u “Živoj istini” predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

“MCP se oglasila i demantovala da je bilo ikakvog sastanka. Onako kako su oni saopštili tako je i bilo, nikakvog političkog sastanka nije bilo. Ja sam se sastao sa mitropolitom prije Nove godine, ali nije bilo drugih opozicionih aktera“, naveo je Joković.

Joković

Upitan da li je tačna informacija da se prema pisanju čak i beogradskih medija priprema „narodna lista“, koju bi na predstojećim izborima podržala SPC, Joković je kazao da prvi put čuje za takvu informaciju.

„Što se tiče SNP-a sa sigurnošću mogu reći da nikakve priče u tom pravcu ni sa kim nije do sada bilo. Jedina priča o formiranju zajedničke liste je priča koju ja, od kako sam došao na čelo SNP-a, govorim iz razloga i ubjeđenja, da bi takva opoziciona koalicija dala najbolji mogući rezultat i da bi definitivno pobijedila DPS i njene satelite na narednim izborima. Da MPC formira neku koaliciju, mislim da to ni mitropolit niti bilo ko iz svestenstva niti je radio niti će raditi, niti je ikada uticao na političke odluke opozicionih partija da li će ili ne biti zajedno na nekim izborima. Istinski kažem da prvi put čujem da je takvo nešto bilo u medijima“, kazao je Joković.

Osvrćući se na ideju zajedničke liste, Joković je apelovao na DF i Demokrate da u cilju viših interesa, kako kaže, ostave nesuglasice pod tepih.

„Biće vremena kad se mogu politički razračunavati. U ovom trenutku, poslije izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i veličanstvenih litija, mislim da svu snagu treba usmjeriti da se zakon poništi a opozicija pobijedi one koji su ovakav zakon izglasali. Crna Gora ovako podijeljena dalje neće moći. Mnoga su pitanja koja treba rješavati“, naveo je on.

rtcg.me

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close