SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU POLICIJE: Policija postupila zakonito prema Goranoviću, ali su mogli SUPTILNIJE - Volim Podgoricu

SAVJET ZA GRAĐANSKU KONTROLU POLICIJE: Policija postupila zakonito prema Goranoviću, ali su mogli SUPTILNIJE

Savjet za građansku kontrolu rada policije provjerio je postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti (CB) Nikšić u odnosu na M.G, koji se, na društvenoj mreži “Facebook”, uvrijedljivo ponašao prema direktoru Uprave policije.

“Formalno pravno policijski službenici su postupili zakonito jer se konkretno ispoljeno ponašanje građanina M.G. i bilo nepristojno, neupitno ali su u konkretnom slučaju trebali reagovati suptilnije i nikako bez saglasnosti direktora Uprave policije na kojeg se uvrede i odnose. Savjet je utvrdio da povodom podnošenja prijave nije konsultovan niti je o tome obaviješten direktor Uprave policije niti su postupajući policijski službenici od njega tražili saglasnost za preduzimanje policijskih ovlašćenja”, navedeno je u saopštenju.

Dužnost i obaveza policijskih službenika jestem, kako je saopšteno da dosljedno primjenjuju zakon ali u konkretnom slučaju, kako nije bilo prijetnji, trebalo je pristupiti obazrivije.

“Odgovarajuće konsultacije su mogle pomoći da se spriječi negativna društvena pažnja koja je primarno na štetu direktora Uprave policije čije rezultate rada građanski nadzor policije snažno podržava i promoviše”.

Savjet je, kako navode, naročito obavezan, poštujući nezavisnost sudstva, ukazati da sudska zaštita predstavlja najznačajniju i najefikasniju zaštitu ljudskih prava.

“Svaka eventualna greška postupajućih policijskih službenika u pogledu kršenja prava građana može biti ispravljena u odgovrajućem sudskom postupku.Podsjećamo javnost da je u ovom slučaju poslednja instanca koja je postupala Sud za prekršaje a ne Uprava policije a sve odluke prekršajnih organa su podložne pravnoj kontroli u slučaju potrebe”.

2 komentara

  1. Great paintings! This is the type of information that are meant to be shared across the net. Shame on the seek for now not positioning this submit upper! Come on over and consult with my site . Thanks =)

  2. What your stating is absolutely real. I know that everybody ought to say the identical matter, but I just believe that you position it in a way that just about every individual can comprehend. I also adore the photographs you set in right here. They suit so appropriately with what youre making an attempt to say. Im assured youll reach so numerous persons with what youve acquired to say.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com