SD ODGOVORIO VUČUROVIĆU: Neistina je da je Brajović govorio ko će da koristi hramove SPC - Volim Podgoricu

SD ODGOVORIO VUČUROVIĆU: Neistina je da je Brajović govorio ko će da koristi hramove SPC

Bez želje da gubimo vrijeme na političkog pajaca, dužni smo da, zbog tačnog informisanja javnosti, saopštimo par činjenica koje demantuju neistine koje plasira na sreću kratkoročna pojava na crnogorskoj političkoj sceni, zvana Jovan Jole Vučurović, saopštile su danas Socijaldemokrate (SD) Crne Gore.

“Apsolutna je neistina da je na Kolegijumu, predsjednik Skupštine (Ivan Brajović) govorio o tome ko će da koristi hramove Srpske pravoslavne crkve (SPC). To je još jedna u nizu lažnih vijesti koje saopštavaju predstavnici retrogradnih političkih ideologija u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju SD koje potpisuje Nikola Zirojević, portparol.

U saopštenju SD se dodaje da je takođe, apsolutna neistina i da je bilo ko pomenuo otimanje bilo čijih crkava u Crnoj Gori.

“Ono što je svakako konstatovano je činjenica kojom manipuliše i ovaj, nažalost, poslanik, a to je da ne postoji pravna mogućnost da se povuče Zakon koji je stupio na snagu, kao i apel predsjednika Skupštine da se malicioznim tumačenjima zakona ne potpiruju nacionalne i vjerske tenzije čiji je jedini cilj što bolje pozicioniranje pred nastupajuće izbore i nastupajući popis”, kazali su iz SD.

Iz te partije su naveli da što se tiče dešavanja u sali Skupštine krajem prošle godine, u pitanju je, pobjeda emancipovane Crne Gore nad primitivizmom antidržavne opozicije.

“Kada je u pitanju ponovno suočavanje sa poslanicima DF-a koje nagovještava navedeni poslanik, nadamo se da će ovoga puta skupštinski mikrofoni „odoljeti“ silini napada poslanika ovog antidržavnog saveza i da će mnogi od njih uraditi alko test prije nastupa u parlamentu. Na kraju, ovom, nažalost, poslaniku čija halabuka mjesečno građane košta pozamašnu poslaničku platu u njegovom džepu, poručujemo da, kao što narodna izreka kaže: Prazna kanta najjače zveči”, zaključuje se u saopštenju SD.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com