Ambasada Kine o koronavirusu: Nema potrebe za panikom u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Ambasada Kine o koronavirusu: Nema potrebe za panikom u Crnoj Gori

 

Kineska ambasada razumije da Crna Gora preduzima mjere kako bi sprečila novi koronavirus. Ambasada je spremna da i dalje jača komunikaciju i saradnju sa relevantnim organama u Crnoj Gori i zajedno da radi na prevenciji i kontroli te bolesti. Trenutno nema potrebe za panikom u crnogorskom društvu, saopštili su danas iz ambasade Kine u našoj zemlji.

Kako su istakli u Ambsadi, nakon izbijanja pneumonije izazvane novim koronavirusom, kineska vlada je obratila veliki značaj na tu bolest i sveobuhvatno se angažovala sa ciljem prevencije i kontrole.

“Postupajući sa otvorenošću, transparentnošću i visokim osjećajem odgovornosti prema globalnoj zdravstvenoj bezbjednosti, kineske vlasti su blagovremeno dijelile informacije o epidemiji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, relevantnim zemljama i kineskim Hong Kong, Makao i Tajvan regionima”, naveli su.

Kina će, poručuju iz Ambasade, nastaviti da produbljuje saradnju sa međunarodnom zajednicom, kako bi se suočili sa novim koronavirusom i zaštitili regionalnu i globalnu zdravstvenu bezbjednost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com