Planiranje ubistva Jovana Đurovića: U Milićevom telefonu fotografije novca, oružja i policije - Volim Podgoricu

Planiranje ubistva Jovana Đurovića: U Milićevom telefonu fotografije novca, oružja i policije

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje za planiranje ubistva Baranina Jovana Đurovića, kada je prikazan dio fotografija iz telefona jednog od okrivljenih Darka Milića. Novčanice u apoenima od po 20, 50, 100 ili 500 eura, oružje i fotografije službenika policije i policijskih vozila uglavnom su sadržaj koji se nalazio i Milićevom telefonu.

Milić je kazao da su pojedine fotografije on načinio, dok za veći dio prikazanih fotografija tvrdi da su mu poslate na grupu putem Vibera-a. Prema njegovim riječima, ne zna tačno ko je slao fotografije,  jer grupa broji 70ak članova.

Prikazana je fotografija na koji se vidi pištolj tetejac koji mu je oduzet prilikom pretresa i njegova ruka. Od velikog broja fotografija sa novcem, Milić je za njih nekoliko rekao da su nastale sa njegovog telefona, kao i da je on sačinio fotografije novčanica u apoenima od po 20 eura – ukupno 4.00 eura, te da je to novac od prodaje auta “seat leon”.

Sutkinja Ana Vuković pitala je kakva je fascinacija novcem da bi se slale fotografije u Viber grupu, optuženi Milić je naveo da je to obična šala. On tvrdi da to nema veze sa ovim slučajem. Naveo je da u telefonu ima dosta fotografija policije, što je takođe sa jedne Viber grupe. Objasnio je poslao par fotografija kako bi upozorio članove grupe gdje se nalazi policija ukoliko su u pripitom stanju ili nijesu vezali pojas, a upravljaju autmobilom.

Podsjećamo, prema optužnici SDT-a za planiranje ubistva Đurovića optuženi su Enzan CirikovićEldar i Mirzet NurkovićĐorđije CicmilDarko MilićAlmir Jahović i Adnan Osmanagić.

Jahović i Osmanagić nijesu dostupni našim organima i sudi im se u odsustvu, dok se ostali optuženi nalaze u pritvoru.

Eksplozivna naprava, koja je prema navodima optužnice namijenjena za ubistvo Đurovića, sadržala je oko pola kilograma eksploziva, i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Prema optužnici, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković.

Istražitelji sumnjaju da je Osmanagić za glavu Đurovića ponudio 20.000 eura i „audi A8“.

Prema sumnjama istražitelja, planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće, za koje je bilo predviđeno 50.000 eura.

 

Izvor: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com