TRAŽI SE PODGORIČANIN: Tereti se da za ubistvo i ranjavanje! - Volim Podgoricu

TRAŽI SE PODGORIČANIN: Tereti se da za ubistvo i ranjavanje!

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodnu potjernicu protiv Podgoričanina Stefana Đukića (Mandić) (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – nezvanično saznaje Pobjeda.

Osim krivične istrage protiv Đukića se vodi i finansijska istraga u kojoj će biti provjereno porijeklo imovine Đukića.

Prema rezultatima iz istrage, Đukić se tereti da je 1. novembra iz vatrenog oružja ubio Klisića i teško ranio Gardaševića u Baru kao i da je dva i po mjeseca ranije ušao naoružan automatskom puškom u lokal ,,Savojo“ da bi likvidirao Gardaševića.

Prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da je Đukić u oba slučaja bio određen da bude ključni čovjek u akciji likvidacije koja je prvi put bila bezuspješna, da bi svoj naum on ostvario 1. novembra kada je povredama podlegao Klisić, dok je Gardašević zadobio teške povrede. On je nakon zločina napustio Crnu Goru i policija intenzivno radi na njegovom lociranju.

U istrazi upada u lokal ,,Savojo“ specijalni tim je osim Đukića identifikovao tri osobe – Vuka Lakićevića, Marka Vujadinovića, Hasipa Murića koje su, prema naredbi iz istrage, bile dio logističke podrške. Đukić je nedostupan našim vlastima, dok se Lakićević, Vujadinović i Murić nalaze u pritvoru.

Prema informacijama Pobjede, u ovom slučaju uskoro će biti okončana istraga i podignuta optužnica

Tim koji je radio na ovom slučaju je već u prvim danima istrage došao da podataka da je Klisić ubijen u obračunu kriminalnih klanova. On je, prema policijskim evidencijama, bio blizak grupi pokojnog Armina Muše Osmanagića, koji je godinama bio u sukobu sa Lukom Đurovićem.

Klisić je imao podeblji policijski dosije i privođen je više puta zbog raznih krivičnih djela, a krajem avgusta pušten je na slobodu iz zatvora u Spužu. Prije četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala ,,La Eskvina“, nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Armin Muša Osmanagić.

Sve su to bili inputi da istražitelji napadača traže u redovima klana na čijem je čelu bio Luka Đurović, nakon čije smrti u saobraćajnoj nesreći klan predvode njegov brat Jovan i Alan Kožar. Detaljne analize tragova prvenstveno oružja – automatske puške i heklera u zapaljenom vozilu, kojim su ubica i pomagači pobjegli sa mjesta zločina pomogli su timu da dođe do materijalnih dokaza koji su razotkrili ulogu Stefana Đukića. Vozilo „seat“ pronađeno je u Bjelišima iznad pruge.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com