PRIJETNJE IZ TUZI? Zatvorićemo vodu sa koje se napaja dio Podgorice i Zete! - Volim Podgoricu

PRIJETNJE IZ TUZI? Zatvorićemo vodu sa koje se napaja dio Podgorice i Zete!

Nećemo dovijeka čekati da preuzmemo preduzeće Deponija, koje je na našoj teritoriji, već ćemo ga zatvoriti, a isto se može desiti i sa bunarima u Dinoši i Vuksanlekićima sa kojih se snabdijeva dio Podgorice i Zete, poručio je Fadilj Kajošaj, predsjednik Skupštine opštine Tuzi, komentarišući trenutnu pat poziciju u pregovorima oko podjele imovine između Glavnog grada i novoformirane opštine Tuzi.

Do toga je došlo jer komisija nije uspjela da se usaglasi oko načina podjele imovine preduzeća. Obje strane su tražile više.

Kako je Deponija pokrenula proceduru izgradnje četvrte sanitarne kade Kajošaj kaže da neće dozvoliti bilo kakve radove u krugu preduzeća bez njihove saglasnosti. Imovina preduzeća se nalazi ukatastarskoj opštini Tuzi, a prema Zakonu o teritorijalnoj organizaciji teritorija jedne opštine se po pravilu poklapa sa granicama katastarskih opština.

“Ako se iz Glavnog grada ne opamete mi ćemo preduzeti svoje aktivnosti. Nećemo dovijeka čekati da se riješi priča oko Deponije. Nedavno je direktor Deponije izjavio da će u skorije vrijeme darade četvrtu sanitarnu kadu. Treba da znaju da bez saglasnosti Skupštine opštine Tuzi nema nikakve izgradnje niti bilo kakvih radova na tom prostoru. To moraju da znaju. Mi smo predložili što tražimo. Na njima je da se izjasne i nešto od toga prihvate. U krajnjem blokiraćemo rad Deponije, jer ne može neko da ulazi na našu teritoriju i radi bilo šta. I još nešto, bunari u Dinoši i Vuksanlekićima sa kojeg snabdijevaju podgorička naselja i dio Zete biće zatvoreni. Nećemo tek tako nekome davati vodu. Mi smo voljni da ustupimo što možemo i da sarađujemo, ali pošto nijesu skloni dogovoru mi smo primorani da radimo kako mislimo da treba. Što bi neko ubirao prihode sa naše teritorije, a mi to dozvoljavali”, rekao je Kajošaj.

Kajošaj ističe da je u procesu pregovora o raspodjeli imovine i uopšte razgraničenju Glavni grad nekorektan.

“Ovo je nekorektnost Glavnog grada i politička nezrelost, kao i nepoštovanje zakona. Imali smo nekoliko predloga, ali za Glavni grad očigledno ništa nije prihvatljivo, a nemaju objašnjenje za takvo ponašanje. Misle da će arbitražom nešto dobiti, ali na papiru piše da je Deponija u katastarskoj opštini Tuzi, a osnov razgraničenja su katastarske opštine ili granice naselja, pa neka biraju. Ali njima ništa ne odgovara. Gospoda su najavila da ne dolazi u obzir da oni finasiraju institucije u drugim opštinama misleći na KIC Malesija. Ako je tako onda sva preduzeća neka precele na svoju teritoriju, a ne odavde da uzimaju novac”, zaključuje Kajošaj.

DAN

1 komentar

  1. We still cannot quite believe that I should have often be a type of staring at the important points positioned on your webblog. His dad we are sincerely thankful for your personal generosity and then for giving me possibility pursue our chosen profession path. Just right information I managed to get out of your web-site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com