970x250

“NOKAUTERKA” SA PIJACE NEĆE ROBIJATI? Za napad na službeno lice do 8 godina, ali postoji još nešto! (VIDEO)

Protiv Sadije D, ,,nokauterke” sa vidikovačke pijace koja je prije skoro tri nedjelje fizički napala komunalnu milicajku, u narednih nekoliko dana biće podnijeta optužnica zbog napada na službeno lice, za koju je zaprijećena kazna od dvije do čak osam godina!

300x250

Drugo javno tužilaštvo bi to trebalo da uradi u roku od nekoliko dana.

– Optužnica se trenutno piše i biće podnijeta ovih dana. Tereti se za napad na službeno lice – kažu iz Tužilaštva.

Za napad na službeno lice, izmijenjenim Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od dvije do 12 godina zatvora, mada, s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su nam rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše tjelesne povrede, prijeti joj kazna od dvije do osam godina zatvora.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da “učinilac ovog djela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica, može se osloboditi od kazne”.

Upravo to bi moglo spasiti Sadiju “duge robije”.

Podsjetimo, Sadija D. se našla u centru pažnje nakon što je poslije kraće rasprave i otimanja kofera u kojem je bila roba, 12. januara nokautirala komunalnu milicajku Alisu M, pored pijace na Vidikovcu u Beogradu. Komunalna milicajka je tada završila u bolnici, a prodavačica je uhapšena zbog napada na službeno lice.
Sve to uspio je da usnimi jedan građanin, i okači na Tviteru, gdje se povela velika polemika. Jedni su branili Sadiju, drugi milicajku, a građani “nisu ostali dužni” ni komunalnoj inspektorki, koja se našla na mjestu incidenta, i po čijem nalogu je milicajka postupila.

Espresso

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close