Agencija za stanovanje realizuje akciju uređenja prostorija mjesnih zajednica - Volim Podgoricu

Agencija za stanovanje realizuje akciju uređenja prostorija mjesnih zajednica

Uređenje prostorija mjesnih zajednica, zadružnih domova jedna je od akivnosti koja je započeta prošle godine, a nastavljena je početkom 2020. godine. Posao adaptacije prostorija Zadružnog goma na Ublima započet je krajem prošle godine, a nastavljen u januaru 2020.godine. Do sada je zamijenjen dio krova koji je planiran prvom fazom, a preostalih 300m2 krova biće zamijenjeno kada se vremenske prilike stabilizuju.

Na kompletnom objektu zamjenjena je fasadna bravarije i umjesto starih dotrajalih drvenih vrata i prozora, ugrađeni su novi od pvc-a. U sali je urađen spušteni gipsani plafon i promijenjena je rasvjeta. Takođe je saniran i ofarban pod i izvršeno unutrašnje krečenje. Prilikom zamjene krova, odrađena je i zamjena horizontalnih i vertikalnih oluka, a isto će biti odrađeno i na drugom dijelu krova kada bude rekonstruisan. Ispred objekta su urađeni i novi trotoari.

Ekipe Agencije za stanovanje takođe su adaptirali prostorija MZ Fundina. Na kompletnom objektu zamijenjeni su vrata i prozori i ugrađeni novi od pvc-a. Izvršena je i djelimična sanacija krova, urađena hidroizolacija na dijelu zidova gdje je to bilo neophodno i okrečena je fasada. Osim toga, odrađuje se unutrašnji moleraj i mijenja se rasvjeta u objektu.

U okviru prostorija MZ Gornja Gorica izvršeno je pregrađivanje jedne prostorije kako bi se stekli uslovi za otvaranje laboratorije. Kompletna adaptacija prostorija odrađuje se i kada su kanelarije MZ Bioče u pitanju. Zamijenjena je fasadna bravarija, sanirana fasada, urađene su vodovodne, kanalizacione i elektro-instalacije, gips kartonski radovi gdje je to bilo neophodno, potrebni keramičarski i podopolagački radovi.

I u narednim danima prema planu i programu izvodiće se neophodni radovi u pojedinim mjesnim zajednicama. Tokom februara je planirano izvođenje radova u Mjesnoj zajednici Jedinstvo, Mjesnoj zajednici Gorica i Mjesnoj zajednici 13. jul.

Cilj Glavnog grada je da se u svim mjesnim zajednicama stvore adekvatni uslovi kako za rad, tako i za građane koji u te mjesne zajednice dolaze radi ostvarivanja nekih svojih prava i potreba. Cjelokupnu aktivnost realizuju Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Služba za zajedničke poslove i Agencija za stanovanje d.o.o.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com