Otišlo 20 radnika uz otpremnine od 3.000 do 18.000 eura - Volim Podgoricu

Otišlo 20 radnika uz otpremnine od 3.000 do 18.000 eura

Od 393 stalno zaposlena u nikšićkoj lokalnoj samoupravi, 24 se prijavilo za sporazumni prekid radnog odnosa uz isplatu otpremnina, a njih 13 je to i uradilo, pošto ostali, zbog posla koji obavljaju, nijesu dobili saglasnost.

Kada su u pitanju zaposleni u javnim ustanovama, njih sedmoro je prošle godine napustilo posao.

Kako je “Vijestima“ rečeno iz lokalne uprave, svim radnicima kojima je odobren sporazumni prekid radnog odnosa, dakle njih 20, isplaćene su otpremnine koje su se kretale od oko tri hiljada eura do skoro 18 hiljada.

Poziv za sporazumni prestanak radnog odnosa uz isplatu otpremnine zaposlenom Ministarstvo javne uprave je uputilo svim organima i institucijama na centralnom i lokalnom nivou 3. septembra prošle godine. Međutim, pošto se prijavio veći broj zaposlenih, kao što je bio slučaj i u Nikšiću, čije pozicije se ne mogu ukinuti, Vlada je 24. oktobra izmijenila odluku o sporazumnom prekidu radnog odnosa uz otpremninu, pa je dodala novi član po kome “sporazum o prestanaku radnog odnosa ne može se zaključiti sa zaposlenim koji obavlja poslove koji su od posebnog značaja za nesmetano i redovno vršenje poslova neophodnih za ostavarivanje nadležnosti organa, odnosno pravnog lica u kome je zaposleno to lice”.

Prema podacima Ministarstva javne uprave zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa podnijelo je 1.579 zaposlenih na centralnom i 322 na lokalnom nivou.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com