PACIJENTKINJE VIŠE NEĆE MORATI U BANJALUKU: KCCG kupio novi sto za brahiterapiju - Volim Podgoricu

PACIJENTKINJE VIŠE NEĆE MORATI U BANJALUKU: KCCG kupio novi sto za brahiterapiju

Pacijentkinje oboljele od karcinoma grlića materice ubuduće ne bi trebalo da budu upućivane na zračenje u Banjaluku, jer je Klinički centar (KC) kupio novi sto za brahiterapiju.

Ta ustanova juče je potpisala ugovor sa kompanijom “Osmi red” o kupovini ovog medicinskog aparata, koji košta skoro 20.000 eura, sa uračunatim PDV-om.
Firma “Osmi red” obavezala se da će sto za brahiterapiju isporučiti u roku od 30 dana.
U oktobru prošle godine deset pacijenata oboljelih od raka grlića materice terapiju je primalo u privatnom Centru za radioterapiju u Banjaluci, zbog kvara stola za brahiterapiju. Porodice pacijentkinja tvrdile su da već mjesec i po ne mogu da odrade zračenje u KC zbog kvara stola za brahiterapiju, zbog čega ih upućuju u privatnu ustanovu u Banjaluci, pa su prinuđene da plate smještaj i hranu kako bi nastavile borbu za život.

Direktor KC-a Jevto Eraković tada je kazao da je za popravku tog aparata nije postojao serviser u regionu, već samo u Njemačkoj, te da je trebalo vremena dok serviseri dođu i saniraju kvar. On je prije četiri mjeseca rekao i da razmišljaju o kupovini novog stola za brahiterapiju.

Prema podacima Uprave za javne nabavke, KC je u drugoj polovini decembra raspisao tender za nabavku ovog medicinskog aparata.

U dokumentaciji piše da je garantni rok minimum godinu od primopredaje i puštanja u rad aparata. Navodi se da će dobavljač u tom roku obavljati sve redovne servise, a najmanje jednom godišnje, ali i da je po prijavi dužan da se odazove u roku od 24 sata i otkloni kvar za najviše deset dana.

“U slučaju da se kvar ne otkloni u roku od 10 dana od dana prijave, opremu je potrebno zamijeniti novim istim modelom o svom trošku…”, piše u dokumentaciji.

Rekonstruisaće ginekološku kliniku

KC je krajem godine ušao u proceduru za adaptaciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo, što bi trebalo da košta oko 200.000 eura. Predviđeni su građevinski, zanatski i elektro-radovi na toj klinici, koji bi trebalo da traju oko dva mjeseca, dok je garantni rok za radove minimum dvije godine. Za ovu godinu ranije je najavljeno otvaranje novog Centra za imunologiju i genetiku, te završetak rekonstrukcija i izgradnja nove urološke operacione sale…

Vijesti

2 komentara

  1. Just wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is simply nice and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  2. I discovered your blog post site on google and appearance a few of your early posts. Always keep within the great operate. I just now additional increase RSS feed to my MSN News Reader. Looking for toward reading more from you finding out at a later date!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com