PUŠAČI OPREZ! Otkriveno koliko je po zdravlje štetno ako ne praznite pepeljaru - Volim Podgoricu

PUŠAČI OPREZ! Otkriveno koliko je po zdravlje štetno ako ne praznite pepeljaru

Naučnici tvrde da svaki opušak cigarete emituje gotovo 15 odsto ukupnog nikotina koji sadrži cijela cigareta, a štetne količine nikotina prisutne su i sedam dana nakon što je cigareta ugašena.

Naučnici Nacionalnog instituta za tehnologiju u SAD otkrili da su opušci od cigareta opasniji za ljudsko zdravlje nego se mislilo, zbog velike količine nikotina koja u vazduhu ostaje dugo nakon što je cigareta ugašena.

Većina hemikalija emituje se u prva 24 sata, ali otkriveno je da su štetne količine nikotina prisutne i sedam dana nakon što je cigareta ugašena. Naučnici su takođe otkrili da su pikavci štetniji kad je vrijeme toplije.

“To znači da ako sedam dana ne ispraznite pepeljaru, količina izloženosti nikotinu za nepušače može biti i duplo veća”, rekao je lider istraživanja Dastin Popendik.

 

Izvor: BETA/B92

1 komentar

  1. I adore your blog site.. great colours & theme. Have anyone style and design this site on your own or do anyone hire someone to make it happen for you? Plz reply because I!|m planning to design and style my own, personal web site and also would want to understand where you bought this specific by. thank you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com