“Policija se odrekla ustavne obaveze da SLUŽI GRAĐANIMA, udarila na STABILNOST DRŽAVE” - Volim Podgoricu

“Policija se odrekla ustavne obaveze da SLUŽI GRAĐANIMA, udarila na STABILNOST DRŽAVE”

-U očajničkom pokušaju da sa ulica skloni vjerujući narod koji u litijama pruža, već planetarno prepoznat najdostojanstveniji i uzvišen vid otpora diktatorskom režimu u Crnoj Gori, kakav do sada nigdje nije viđen, Uprava policije dala je najsramnije saopštenje kakvo nijedna policija u istoriji policije nije dala i kao takvo će se, takođe planetarno, izučavati, poručio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Milačić

On kaže da se Uprava policije odrekla svojih Zakonom o unutrašnjim poslovima ustanovljenih obaveza, obaveze održavanja javnog reda i mira, obaveze da policija služi građanima i na ovaj način direktno udarila na stabilnost Crne Gore.

-Na koji način građani mogu protumačiti ovakvo saopštenje Uprave policije, osim kao prijetnju i najavu nereda?
Po sopstvenom priznaju Uprave policije da su u litijama primijećene bezbjedonosno interesantne osobe, te osobe koje kod sebe posjeduju oružje i hladno oruđe, policija koju plaćaju građani Crne Gore, a ne Milo Đukanović, poručuje nam – ako vas napadnu, branite se sami, nas ne zovite, sami ste krivi, navodi Milačić.

Takođe se – dodaje – postavlja pitanje čime se to bavi naša policija kada nije privela i uhapsila bezbjedonosno interesantne osobe navodno primijećene u litijama, “te osobe koje navodno posjeduju oružje i hladno oruđe, nego ih je pustila da nesmetano šetaju, nadajući se da će na taj način iscenirati sukob, na očigledno oduševljenje Uprave policije i vladajuće strukture”.

-Kakve to preče poslove od obezbjeđivanja javnog reda i mira, dok se na ulicama nalazi više od 200 000 ljudi, ima Uprava policije, i da li će se u državi ikada dešavati događaj masovnosti poput litija, koje i po Ustavu i po zakonu policija mora obezbjeđivati.
I da je tačno da u litijama ima ljudi sa hladnim i vatrenim oružjem, kako tvrdi Uprava policije, zar upravo to ne bi trebalo da bude razlog više za pojačanu pažnju policije i pažljivije obezbeđivanje litija.

Ovakvo saopštenje policije poziv je za nemire i sukobe, gdje policija obavještava javnost i sve kriminogene strukture društva da su učesnici litija od sada kao glineni golubovi nezaštićeni, i da na njih udari ko god hoće, policija im u tome neće smetati, poručio je lider Prave Crne Gore.

Budići da je policija Crne Gore – kako kaže – na čelu sa svojim rukovodiocima nesposobna da napiše zakonsko saopštenje i da razmišlja svojom glavom, a kamoli da hapsi bezbjedonosno interesantne osobe i bavi se kriminalnom ove zemlje, izdala je sramno saopštenje u kom je maltene “pozvala narod da u ruke uzme oružje i štitove i da se, ako ih neko napadne, brani sam”.

-Ovakavo najsramnije odricanje policije od svojih zakonskih obaveza, odbijanje vršenja poslova zbog kojih od nas građana primaju platu, direktan je poziv na sukobe i direktno je ugrožavanje stabilnosti, te potpuno destabilizuje Crnu Goru.

Zbog svega navedenog pozivamo međunarodnu javnost da se pod hitno uključi u dešavanja u Crnoj Gori, budući da oni poprimaju karakter najbrutalnijeg totalitarizma i bezumlja vladajuće partije, koje se proteglo do najvažnije strukture po sigurnost građana, Uprave policije, i da zaštiti građane Crne Gore od diktatorskih horova, kaže Milačić u saopštenju i zaključuje:

-Uprava policije od danas u Crnoj Gori ne postoji, a njen direktor Veselin Veljović, kao i minister unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić moraju podnijeti ostavke, jer su danas pokazali da su nesposobni da vode ove resore, da budu odgovorni građani ove zemlje i da im bezbjednost Crne Gore nije na prvom mjestu.
Što se građana na litijama tiče, gospodo Veljoviću i Nuhodžiću, ne brinite, obezbijedićemo se sami, ako već policija priznaje da je nema. U ove tri decenije upravo ste vi oni od kojih nam je trebala zaštita. Svu odgovornost, naročito nakon ovog sramnog saopštenja, za bilo kakav nemili događaj, snosićete vi i vaš šef Milo Đukanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com