URA: Srbija Crnoj Gori najveći spoljnotrgovinski partner, odmah prestati sa dizanjem tenzija - Volim Podgoricu

URA: Srbija Crnoj Gori najveći spoljnotrgovinski partner, odmah prestati sa dizanjem tenzija

Dizanje tenzije izazvanih usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti i sve više zaoštravanje odnosa između zvanične Podgorice i zvaničnog Beograda ne pogoduje regionalnoj saradnji, evropskim integracijama dvije zemlje  a pogotovo ne pogoduje Crnoj Gori kojoj je Republika Srbija najveći partner u ekonomskom smislu, kazala je danas Marija Radulović, članica Glavnog odbora URA.

Ona ističe da je nedopustivo stvaranje animoziteta između građana dvije zemlje preko zvaničnih politika jer su ta dva naroda povezani i istorijski i teritorijalno i kulturno i u savremenom trenutku preko procesa evrospkih integracija.

“Činjenice i statistika govore da je najveći spoljnotrgovinski partner Crne Gore u uvozu Republika Srbija sa 289 miliona eura u prvih šest mjeseci 2019. godine”, ukazuje Radulović.

Ona napominje da je najveća privredna grana Crne Gore turizam u kojoj najviše turista dolazi iz Republike Srbije.

“Sve ove trzavice i zapaljivi govori na nivou zvaničnih adresa Crne Gore i Republike Srbije utiču i na to da odziv turista iz Srbije u Crnu Goru u toku turističke sezone može značajno pasti, što direktno znači i pad prihoda od turizma”, pojašnjava Radulović.

Ona kaže da DPS već 30 godina igra na kartu aktiviranja iracionalnog i emocionalnog, a zanemaruje racionalno i ono što za državu znači egzistenciju.

“Zbog toga je politika DPS-a najveća prijetnja za nezavisnost i održivost savremne Crne Gore i njenog prosperiteta i budućnosti”, zaključuje na kraju saopštenja Marija Radulović, članica Glavnog odbora URA.

1 komentar

  1. I’m really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A couple of my blog audience have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this problem?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com