AKO VAM BRANE OKUPLJANJE I SLOBODU JAVNE RIJEĆI: Ovdje ćete dobiti besplatnu PRAVNU POMOĆ - Volim Podgoricu

AKO VAM BRANE OKUPLJANJE I SLOBODU JAVNE RIJEĆI: Ovdje ćete dobiti besplatnu PRAVNU POMOĆ

Besplatnu pravnu pomoć svima onima koji smatraju da im je povrijeđeno pravo na mirno okupljanje, garantovano Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, Ustavom Crne Gore i Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama, pruža Akcija za ljudska prava (HRA) u okviru projekta „Okupljanja za ljudska prava: Sloboda javne riječi u javnom prostoru”, koji sprovodi sa Institutom Alternativa (IA).

-Ako smatrate da su vaša prava na okupljanje ugrožena, ako vam treba pravni savjet, mišljenje ili zastupanje, HRA vam može pružiti besplatnu pravnu pomoć, koja obuhvata pravno savjetovanje, sastavljanje podnesaka i besplatno zastupanje pred sudovima uz angažovanje advokata po potrebi.

Takođe, sa nama se možete konsultovati i oko toga kako prijaviti okupljanje, koje su vaše obaveze a koje državnih organa prije i prilikom organizovanja javnih okupljanja, navode iz ove NVO.

Za sve dodatne informacije i prijavljivanje kršenja prava možete im se obratiti putem telefona 020/232-348, od 8h do 17h ili na e-mail adresu [email protected]

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com