DANAS ISTIČE ROK: Brkoviću posljednji dan za uplatu 2,18 miliona eura - Volim Podgoricu

DANAS ISTIČE ROK: Brkoviću posljednji dan za uplatu 2,18 miliona eura

Bivše radnike Vektra Boka ne interesuje kapital Dragana Brkovića, već želimo samo da isplati naša potraživanja, saopštio je njihov predstavnik Đorđe Rajak u reakciji na tvrdnje iz obraćanja vlasnika Vektre Savjetu za privatizaciju.

“Želimo da demantujemo gospodina Brkovića da mi radnici okupljeni u NVO Radnici Boke pravimo neke smetnje u planovima poslodavca. Tražimo samo prava iz radnog odnosa o zaradama, poreze i doprinose i otpremnine kao svi drugi radnici Crne Gore”, istakao je Rajak.

Dodaje da to niko nije ispoštovao, zbog čega je oko 200 porodica dovedeno u “u totalnu propast”.

Prema Planu reorganizacije, povjeriocima iz trećeg isplatnog reda Vektra Boka danas treba da isplati ukupno 2.179.205 eura i po isto toliko naredne dvije godine.

“Da bi se uvjerili u krajnji rok uplate za drugu ratu trećeg – nezakonitog reda Plana reorganizacije treba da bude 7. februara ove godine. Pozivam sve medije neka provjere da li će to bar poštovati iako su, prema ustavnoj odluci, davno bili dužni to da plate”, naglasio je Rajak.

Bivšim radnicima, naglasio je on, ostalo je još da se obrate Vladi da im isplati sva potraživanja iz radnog odnosa, isto kao i svim drugim radnicima Crne Gore.

“Jedino tako mogu se spasiti 200 porodica”, naveo je Rajak.

Bivši radnici Vektra Boka posebno su kivni na presjednika Privrednog suda i stečajnog sudiju u ovom predmetu, Blaža Jovanića jer tvrde da predsjednik suda “ne poštuje Ustav i nas ugrožava”, ali i na izvršne sutkinje Marinu Đurović i Natašu Sekulić.

“Za svaku odluku u vezi s Vektra Bokom pojavljuju se ta tri potpisa, tako da laički kad se gleda – čovjek pomisli da je to neka privatna ustanova”, kazao je Rajak.

Glavna Brkovićeva kompanija Vektra Montenegro posjeduje 59,45 odsto akcija Vektra Boke, a Vektra Investments 33,34 odsto akcija.

Brković je kupio bivše državno HTP “Boka“ krajem 2007, ali su investicije i razvoj osnovne djelatnosti nekad poznate hotelske firme ostale samo na obećanjima.

Poslije pokrenutog stečaja sredinom 2015, Vektra Boka je formalno izašla iz klasičnog stečaja u novembru te godine kada je potvrđen prvi Plan reorganizacije. Plan je, međutim, dopunjen krajem septembra 2016. godine, ali je njegova primjena počela sa zakašnjenjem – u prvom kvartalu 2017. M. M.

Vektra: Isplata za nekoliko dana

Punomoćnik kompanije Vektra Boka Ranko Grbavac je rekao da se na isplati 2,18 miliona “intenzivno radi” i da će “u narednih nekoliko dana biti isplaćena rata predviđena Planom reorganizacije”. Grbavac je član petočlanog stručnog tima zaduženog da upravlja poslovanjem preduzeća u toku sprovođenja Plana reorganizacije hercegnovske kompanije. Dio imovine preduzeća Vektra Boka prodat je za 6.740.680 eura u proteklih nešto više od godinu. Najveći dio novca po osnovu pozajmica prenesen je na “Vektru Investments”, drugu kompaniju Brkovića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com