“TA EKIPA NAS JE NAPALA BEZ RAZLOGA, STEFAN JE DAO ŽIVOT ZA BRATA” Potresne riječi druga nasmrt pretučenog tinejdžera - Volim Podgoricu

“TA EKIPA NAS JE NAPALA BEZ RAZLOGA, STEFAN JE DAO ŽIVOT ZA BRATA” Potresne riječi druga nasmrt pretučenog tinejdžera

– Ta ekipa Nikole B. nas je napala. Bez ikakvog razloga, nismo imali nikakav kontakt sa njima. Ja njega čak lično i ne znam, poznajem ga samo iz viđenja – kratko je rekao za “Blic” drug Stefana Filića (19), koga su kobnog jutra nasmrt pretukli Nikola B. (21) i Mitar P. (21) u centru Velike Plane.

Otac mladića, koji je sve vrijeme bio pored sina, ponovio je da su ih “nasilnici bez ikakvog razloga napali”.

Od Stefana Filića juče su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji i školski drugovi. Ispraćen je uz zvuke FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA
Žrtva obijesnih huligana sahranjena je juče na lokalnom groblju. Mučki ubijenog Stefana Filića na poslednji put je ispratilo nekoliko stotina ljudi – rođaka, mještana Starog Sela, Velike Plane i drugova iz Srednje ekonomske škole. Utučeni roditelji, mlađi brat koji je i sam bio na meti nasilnika nisu imali snage za bilo kakvu priču. Bili su pod ljekarskim nadzorom dok su primali brojne izjave saučešća svih onih koji su poznavali njihovog starijeg sina. Stefanovi drugari iz IV/1, sa kojima je tri i po godine dijelio školsku klupu, kao i brojni profesori Srednje ekonomske škole došli su da na poslednji put isprate dobrog druga, odličnog đaka i talentovanog mladića. Povorku od kuće Filića do crkve, a zatim i do lokalnog groblja, pratili su zvuci Posmrtnog marša.

– Neću da te dam. Ne možeš da ideš, sine moj – jecala je majka nad Stefanovim kovčegom, prije nego što je spušten u raku.

U međuvremenu, Nikola B. i Mitar P., osumnjičeni da su na smrt pretukli Stefana Filića, u pritvoru su. Prema saznanjima “Blica”, u Više javno tužilaštvo u Smederevu još nije stigao rezultat obdukcije, pa su njih dvojica zasad osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih povreda kvalifikovanih smrću. Za to krivično djelo zakon predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok su protiv petorice njihovih drugova, od kojih su četvorica maloljetnici, u redovnom postupku podnijete krivične prijave zbog učestvovanja u tuči. Po pristizanju rezultata obdukcije, tužilaštvo će ponovo saslušati osumnjičene i svjedoke. Tužilaštvo je takođe preuzelo i snimak video-nadzora obližnjeg kluba, u kome su inače prije batinanja bili i Nikola B. i Mitar P., ali i Stefan F. sa bratom i drugarima.

Obojica osumnjičenih su, kako je “Blic” pisao, već poznati kao nasilnici. Nikola B. je prije dvije godine bio osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda, ali je ta krivična prijava odbačena. Protiv njega još traje postupak zbog nasilničkog ponašanja krajem 2018. godine. Svojevremeno je i profesorku engleskog jezika gađao klupom, zbog čega su njegovi roditelji novčano kažnjeni, dok je profesoru fizičkog vaspitanja loptom razbio nos. I Mitar P., iako je tek napunio 20 godina, ima dosije. Protiv njega je nedavno podnijeta krivična prijava zbog posjedovanja narkotika, a kao maloljetnik kažnjen je društveno-korisnim radom.

1 komentar

  1. There are incredibly lots of details like that take into consideration. This is a excellent point to raise up. I provide you with the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions like the one you mention in which the most critical factor will probably be doing work in honest great faith. I don?t determine if recommendations have emerged about such things as that, but Almost certainly your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls have the impact of merely a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com