DAN OPŠTINE GOLUBOVCI: Održana svečana sjednica (FOTO) - Volim Podgoricu

DAN OPŠTINE GOLUBOVCI: Održana svečana sjednica (FOTO)

Povodom 8. februara – Dana opštine u okviru Glavnog grada Golubovci danas je odžana svečana sjednica Skupštine opštine. Prisutnim je dobodošlicu uputio predsjednik Skupštine opštine Ratko Stijepović koji je istakao da 8.februar ima poseban značaj za sve koji smo dio Zete, koja pruža jednake šanse svakom pojedincu da se kroz zalaganje i rad ostvari na ličnom i profesionalnom planu, dodajući da je uloga lokalne uprave da svojim iskustvom i radom unaprijedi život svih građana.

“Želim, da ovaj, kao i svaki budući, Dan Opštine, proslavimo u duhu zajedništva i da nam solidarnost bude vodič na putu ka svjetlijoj i ljepšoj budućnosti” istakao je Stijepović. Predsjednica Opštine Golubovci Tanja Stajović je istakla se autentičnost Zete ovog ogleda, ne samo u junaštvu, čojstvu i čuvanju tradicije ovog podneblja, već i u ljepoti svih oblika, koje odolijevaju “zubu vremena”, zadržavajući vjerodostojnost izvornog ukrštenog sa elementima modernog doba i potrebama savremenog čovjeka za udobniji i ljepši život. “Novo doba daje nam nove mogućnosti, ali i zadatke kojima smo se obavezali prema narodu, našim sugrađanima, da ćemo zajedno izgraditi jednu bolju i ljepšu Zetu za budućnost novih naraštaja.

Svako rješenje bilo kojeg problema s kojima se suočavaju naši sugrađani, nama predstavlja ohrabrenje i daje podsticaj, da putem kojim idemo, koračamo sigurnim korakom i temeljno gradimo zajedničku budućnost” naglasila je Stajović. Ona je istakla da su kapitalni projekti započeti u 2019. godini, uspješno realizovani, a da je ispunjeno sve ono što je obećano građanima u godini koja je iza nas. “Riječ je o projektima koji su od nemjerljivog značaja kako za nas, koji stojimo ispred uprave Opštine, tako i za stanovništvo s ovog područja. Zeta je postala bogatija za još jednu savremenu javnu ustanovu, a to je Srednja mješovita škola Golubovci, koja je svoja vrata otvorila učenicima 4.septembra u godini koja je za nama.Uporedo, završena je saobraćajnica koja povezuje ovaj objekat, sa glavnim putnim pravcem Golubovci – Mataguži,ukupne dužine 250 m, u vrijednosti 236.000,00 eura. Sa radom je počeo i Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite.

Ustanova je licencirana od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore. U ovom objektu je zbrinuta najranjivija kategorija društva, koja će kroz edukaciju, igru, druženje i ostale aktvnosti razvijati svoje najbolje vještine” podsjetila je predsjednic opštine Golubovci dodajući da se tokom 2019. godine intenzivno radilo i na izgradnji vodovodne infrastrukture. “Nedavno smo pustili smo u rad vodovodnu mrežu u naselju Berislavci i na taj način riješili problem vodosnabdijevanja sa gradskog vodovoda za oko 150 domaćinstava vrijednosti oko 176.000 eura, a Uprava javnih radova je raspisala tender za izgradnju primarne vodovodne mreže u naselju Ponari, vrijedan 80.000 eura, dok će Vodovod i kanalizacija, u prvoj polovini 2020.godine, raspisati tender za izgradnju sekundarne mreže za ovo naselje, kao i za 5 km sekundarne mreže za Golubovce” istakla je Stajović. Ona je saopštila da se kontinuirano radi na izgradnji saobraćajnice Golubovci – Mataguži. “U 2019. i početkom ove godine, uloženo je oko 600.000 eura za rekonstrukciju dijela puta Golubovci – Mataguži. Nastavak radova na ovoj saobraćajnici planiran je u prvoj polovini ove godine, za koji će iz budžeta biti izdvojeno 1,1 milion eura. Još jedan u nizu kapitalnih projekata, jeste izgradnja Centralne kapele u Golubovcima, za koju je tender završen 23. januara ove godine. Procijenjena vrijednost radova iznosi pola milliona eura.Takođe, planirana je izrada projekta saobraćajnice do Centralne kapele, čime bi se zaokružilo ovo poglavlje.Tokom ove godine, uradićemo i projekat Dnevnog boravka za stara lica, površine oko 200 m2, sa svim pratećim sadržajima,Uradićemo Glavni projekat Trga u Anovima, površine 2.000,00 m2, za koji je u 2019. godini, urađeno idejno rješenje”, zaključila je predsjdnica Stajović. Na sjednici su uručene Studentske nagrade najboljim srednjoškolcima i studentima iz Zete, kao i Nagrada 8. februar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com