“NE PRAVITE GOLI OTOK OD GIMNAZIJE” Reagovali roditelji djece u Bijelom Polju (FOTO) - Volim Podgoricu

“NE PRAVITE GOLI OTOK OD GIMNAZIJE” Reagovali roditelji djece u Bijelom Polju (FOTO)

Nakon što je uprava Gimnazije Milojen Dobrašinović u Bijelom Polju upozorila đake, roditelje i profesore, da će, ukoliko budu odlazili na litije u ovom gradu, snositi posljedice, oglasili su se i roditelji otvorenim pismom.

Pismo su objavile Bjelopoljske novosti na svojoj FB strani pod naslovom “Ne pravite Goli otok od Gimnazije”.

Uprava je upozorila članvoe kolektiva da će se protiv onih koji “vrše politika djelovanja na učenike i iste zloupotrebljavaju za vjerska i politička okupljanja” pokrenuti disciplinski postupak.

Upozoreni su i učenici i profesori, da će, ukoliko propute časove u vijreme održavanja litija, dobiti “neopravdane” a da profesorima ti časovi neće biti plaćeni.

Roditelji su, ovim povodom, objavili otvoreno pismo kojim su pozvali upravu Gimnazije da “svoju energiju usmjerite u poboljšanje uslova u njoj i obrazovnog sistema i da u buduće ne vrijeđate vjerska osjećanja djece”.

-Dobili smo obavještenje od naše djece da ste na oglasnoj tabli postavili jedno neprimjereno upozorenje.
Sadržaj vašeg upozorenja ne odgovara gimnazijskom obrazovanju, a po tonu podsjeća na albanski školski sistem u vrijeme Envera Hodže, navodi se u otvorenom pismu koje prenosimo integralno:

1. Ne slažemo se sa političkom manipulacijom djece, bez obzira da li u tome učestvuju pojedini profesori ili uprava škole. Sa ovim upozorenjem ste se stavili u ulogu ozbiljne političke manipulacije sa prijetnjom sankcionisanja.
2. Podsjećamo da škola postoji zbog đaka, a ne zbog uprave, pa vas molimo da svoju energiju usmjerite u poboljšanju uslova u njoj i obrazovnog sistema i da u buduće ne vrijeđate vjerska osjećanja djece.
3. Svu odgovornost za pojedinačan izostanak djece sa nastave preuzimamo mi ,njihovi roditelji, a časove ćete opravdavati onako kako vam kažemo. To je naša roditeljska dužnost i pravo.
4. Škola nije ideološka, a rukopis obavještenja podsjeća na politički rukopis čiji izvor zbog pristojnosti nećemo navesti. Škola je čak i onih za koje mislite da su manje vrijedni, a zapravo je jedino njihova – đačka!,m zaključuje se u saopštenju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com