AMFILOHIJE: Ova Vlada poziva zločinca Hašima Tačija koji je srušio 150 hramova (FOTO) - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Ova Vlada poziva zločinca Hašima Tačija koji je srušio 150 hramova (FOTO)

-Nadam se da će se naši vlastodršci urazumiti i ukinuti Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je sramota i za njih i za ovu državu. Posebno je sramota za Crnu Goru pred čitavom Evropom, poručio je večeras nakon litije ulicama Podgorice mitropolit Amfilohije.

On je građanima ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja kazao da Mitropolija dobija podršku iz Berlina, Pariza, Njujorka, Londona.

-Ne samo od predstavnika pravoslavne crkve, na čelu sa našim i carigradskim patrijarhom, nego i od rimskog pape i od naše braće Muslimana. Crnogorskoj Vladi i vlasti, koja donosi bezakone zakone, nije smetalo da pozove Hašima Tačija, jednog sramnog zločinca za čestiti albanski narod, rekao je Amfilohije.

-Hašim Tači nije predstavnik tog čestitog naroda, nego razbojnika kosovskih koji je, uz pomoć međunarodnih razbojnika Kosovo i Metohiju uništavao, srušio 150 hramova zajedno sa bombarderima sa Zapada i Pećku patrijaršiju i Dečane i prijeti da i on oduzme crkve božje, kao što prijete i ovi naši koji su na vlasti, da oduzmu ove svetinje božje. Kome da ih daju?, kazao je Amfilohije i dodao da svetinje niko odavde neće ponijeti, navodeći da su ovdje građene i sagrađene.

Rekao je i da će “onaj koji ih je čuvao kroz vjekove, čuvati do kraja svijeta i vijeka”.

-Bezakoni zakon donijeli su oni koji misle da mogu da ubiju Hrista na način na koji mu je presudio Pontije Pilat. To nije dobro za Crnu Goru Svetog Jovana Vladimira koji je postradao jer nije dozvolio da se zbog njega vodi bratoubilački rat.

On nije žrtvovao državu za svoje bogaćenje”, kazao je Amfilohije.

Amfilohije je predvodio večerašnju litiju ulicama Podgorice, koja se organizuje u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Amfilohije je služio moleban u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a potom je litija napravila kružnu šetnju kroz Podgoricu i potom se, preko mosta Milenijum vratila ispred Hrama.

Foto MCP

1 komentar

  1. Nice post. I find out some thing much harder on various blogs everyday. Most commonly it is stimulating to see content off their writers and exercise a little something from their store. I’d would prefer to apply certain while using content in this little weblog whether or not you do not mind. Natually I’ll provide a link on your own web weblog. Thank you sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com