Bojana Jokić nije na meti Interpola - Volim Podgoricu

Bojana Jokić nije na meti Interpola

Aktivista za ljudska prava Bojana Jokić nikada nije bila i nije meta slovenačkog Interpola, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije. Jokićeva je 28. januara saslušana jer je na Fejsbuku objavila fotografiju na kojoj se vidi tabla crnogorske ambasade u Sloveniji, na smetlištu, uz komentar „Stižu nam pozdravi iz Slovenije”. Tabla sa ambasade Slovenije otuđena je 5. decembra, a hajka oko nje je počela tek krajem januara. Jokićeva je prilikom saslušanja u Upravi policije Crne Gore tražila objašnjenje zašto je ona na meti organa javnog reda i mira, a rečeno joj je da izjavu od nje uzimaju po nalogu Interpola iz Slovenije, što se sada ispostavlja kao neistina.

Jokićeva je objavila odgovor koji joj je stigao iz Ambasade Slovenije, a koji je njima poslalo Ministarstvo unutrašnjih poslova u kojem se navodi da su tražili od crnogorskih bezbjednosnih organa da skupljaju obavještenja i intervjuišu Bojanu Jokić kao osobu koja može dati korisne informacije o otuđenju table u kome pokušavaju utvrditi od koga je primila fotografiju. Iz slovenačkog ministarstva su kazali da je Jokićeva objavila fotografiju sa dopisom „Pozdrav iz Slovenije” i da je njen profil javan.

– Moj profil nije javan već poluotvoren, samo određene objave su javne. Drugo, nijesam napisala „Pozdrav iz Slovenije” već „Stižu nam pozdravi iz Slovenije”. Treće, nijesam tvrdila da sam meta Interpola već od samog starta govorim da je u pitanju informativni razgovor, ali i dalje nijesam dobila odgovor zašto baš ja. I četvrto, nijesam prva objavila jer je objava već bila na društvenim mrežama – kazala je Jokićeva.

Iz Uprave policije najavili su da će u dogledno vrijeme odgovoriti na pitanja koja smo im uputili povodom saslušavanja Bojane Jokić i pozivanja na Interpol.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com