VOJNA UNIFORMA OSTALA U SRBIJI: Vulin i oficiri se presvukli na granici pa ušli Crnu Goru? - Volim Podgoricu

VOJNA UNIFORMA OSTALA U SRBIJI: Vulin i oficiri se presvukli na granici pa ušli Crnu Goru?

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajko Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Vesko Mimovićem i Vasilijem Furundžićem,  položio je danas vijenac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima.

Delegacija Srbije ušla je u Crnu Goru u civilnim odijelima nakon što od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da to učini u vojnim uniformama, rekao je “Vijestima” poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Vojno-politički analitičar, general avijacije u penziji Blagoje Grahovacje ranije kazao “Vijestima” da ministri odbrane sa prostora bivše SFRJ često pojavljuju u nekoj vrsti ratne (vojne) odjeće, što je tipična karakteristika militantnih režima.

“Vijesti” su nadležna crnogorska ministarstava i policiju pitale zašto delegaciji iz Srbije nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru u uniformama.

Odgovore još nijesmo dobili.

Poslanici DF Milutin Đukanović i Milun Zogović prisustvovali su polaganju vijenca na grob Bulatovića.

Nakon polaganja vijenca, delegacija iz Srbije i poslanici DF uputili su se u crkvu gdje će biti održana služba povodom 20 godina od ubistva Bulatovića.

Vulinu je posjetu juče odobrilo Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, saznaju “Vijesti” u Vladi.

Bulatović je ubijen 7. februara 2000. u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu.

Anketni odbor Skupštine Srbije utvrdio je da je likvidiran jer je pokušao da spriječi mahinacije prilikom nabavke vojne opreme.

Nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

“Večernje novosti” objavile su u nedjelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obilježi dvije decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije”, rekao je Vulin u januaru i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija ćutati dok budu otimane svetinje Srba.

On je nakon usvajanja Zakona krajem decembra kazao da se gaženje prava SPC i osjećanja pravoslavnih Srba u Crnoj Gori već uzima kao primjer za kojim će se povesti i privremene institucije u Prištini.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com