Demokrate: Nesklad između predizbornog i programa DPS objašnjava prevarantsku ambiciju vladajuće elite - Volim Podgoricu

Demokrate: Nesklad između predizbornog i programa DPS objašnjava prevarantsku ambiciju vladajuće elite

Smjena vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) nije samo političko, već pitanje budućnosti građana Crne Gore, njihove egzistencije i opstanka u ovoj zemlji, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su kazali da je DPS obećao povećanje plata u predizbornom programu, dok Programom ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine Vlada Crne Gore predviđa pad realnih zarada.

“Nesklad između predizbornog programa i programa DPS vlasti objašnjava svu prevarantsku ambiciju aktuelne vladajuće elite. Obmanuti radnike, penzionere i nezaposlene predizbornim predstavama koje nemaju uporište u realnosti, mogu samo oni koji su utemeljeni na kriminalu, pljački i prevarama”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate su poručile da su DPS i predsjednik te partije Milo Đukanović u predizbornom periodu obećavali bolji standard, drastično veće zarade, članstvo u Evropskoj uniji (EU) itd.

“A u navedenom Programu ekonomskih reformi Vlade stoji: “Realne zarade će, shodno projektovanoj dinamici kretanja inflacije, u periodu 2020-2022. zabilježiti pad od 0,3%. U ovom periodu očekuje se stabilan rast potrošačkih cijena sa prosječnom stopom rasta od 1,3%”. Dakle, pad realnih zarada i kupovne moći građana. Ako uz ovo dodamo i činjenicu da su u poslednjih sedam godina penzije uvećane samo 10 eura, onda je jasno da su stranice DPS izbornog programa sračunate isključivo na prevaru građana”, poručile su Demokrate.

Oni su kazali da je drastičan i kontinuiran rast standarda ostvaren isključivo u uskim krugovima DPS vladajuće elite, dok je kako navode radnička klasa osiromašena i prezadužena, penzioneri dovedeni na ivicu egzistencije, nezaposleni pretvoreni u socijalne slučajeve ili natjerani da u nevolji napuste zemlju.

“Koliko je stanje loše potvrđuje činjenica da je DPS morao čak i sebe demantovali i saopštiti građanima da u naredne tri godine ne samo da neće biti povećanja plata, već će one biti realno niže. Procenat od 0,3 odsto procijenjenog umanjenja izvjesno će biti i veći, što će, uz rast troškova života, još više narušiti standard građana”, piše u saopštenju Demokrata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com