Presuda negira tvrdnje brata optuženog - Volim Podgoricu

Presuda negira tvrdnje brata optuženog

Viši sud u Bijelom Polju prihvatio je juče predlog tužiteljke Milice Rmandić – da se izvrši uvid u presudu tog suda, kojom je 2013. Bedrudin Memić, osuđen zbog šverca droge.

Bedrudin je brat Enisa Memića, optuženog da je automobilom usmrtio policajca Irfana Kujovića, na regionalnom putu Slijepač most – Tomaševo.

“Ovo iz razloga što se optužnicom te presude negira Bedrudinova tvrdnja – da nikada u životu nije prolazio putem od Slijepač mosta prema Grabu, gdje je uhvaćen sa drogom”, kazala je tužiteljka, u nastavku suđenja za ubistvo policajca.

Prema informacijama “Vijesti”, Bedrudin je tada osuđen na 1,7 godina zatvora.

Memićev branilac, advokat Kasim Dizdarević rekao je da je najblaže rečeno zaprepašćen takvim predlogom, jer “nema nikakve veze sa predmetnom optužnicom”.

Vještak trasolog Goran Dendić kazao je da su periodu od 19:39 do 19:44 sata, 22. jula 2015. godine, pored kuće Rakočević prošla dva “golfa 2”, koji po karakteristikama odgovaraju vozilu koje je od strane organa Republike Srbije predato crnogorskim organima, a koje je navodno pripadalo optuženom Memiću.

Dendić je to naveo u nalazu koji je branio juče u sudu.

“Nesporne individualne karakteristike konstatovane prilikom pregleda vozila, odnostno njegovog ostatka i dostavljenih fotografija, zbog pozicije vozila i udaljenosti kamere, nisu bile zabilježene istom, što sa trasološkog aspekta uskraćuje mogućnost nespornog poklapanja po individualnim karakteristikama”, kazao je Dendić.

Memića optužnica tereti da je bijelim vozilom “golf 2”, prošao kroz Tomaševo i usmrtio policajca Kujovića, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Suđenje se nastavlja 10. marta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com