Home / NOVOSTI / Hronika / SVI MUŠKI ČLANOVI PORODICE ROGANOVIĆ NASTRADALI: Otac Niko, braća Vladimir i Šćepan platili glavom, Duško ostao bez nogu

SVI MUŠKI ČLANOVI PORODICE ROGANOVIĆ NASTRADALI: Otac Niko, braća Vladimir i Šćepan platili glavom, Duško ostao bez nogu

Crnu Goru potreslo je još jedno ubistvo, ovoga puta likvidacija Šćepana Roganovića u Herceg Novom.

To prezime je već dobro poznato policiji, pošto su skoro svi muški članovi bili bliski kavačkom klanu.

Otac, dva brata i njihov brat od strica poznati su po mnogim krivičnim djelima. U sačekušama i bombaškim napadima članovi Roganovića ili su povrijeđeni ili ubijeni, a svi napadi se povezivani su sa ratom kavačkog i škaljarskog klana.

Njihov rat se preselio i na ulice Beograda, ali i u druge evropske zemlje.

Vladimir Roganović

Vladimir Roganović, ubijen 2018. godine u bečkom restoranu zajedno sa Stefanom Vilotijevićem, u Srbiji je robijao zbog falsifikovanja isprava, a potom je izručen Crnoj Gori. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici čak je i štrajkovao glađu, a izručenje je želio jer se, kako je rekao, plašio za svoju bezbjednost. U domovini je trebalo da odleži jednogodišnju kaznu zbog nelegalnog oružja, a osumnjičen je i za lažnu dojavu u postavljenoj bombi u podgoričkoj diskoteci, koju, kako se vjeruje, drže ljudi bliski škaljarskom klanu.

FOTO: PRINTSCREEN

Duško Roganović godinama je takođe bio dobro poznat u podzemlju Crne Gore. On je 25. aprila 2017. teško povrijeđen u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta ispod njegovog automobila “golf 5” u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom. Nakon stravične eksplozije Dušku su amputirane obje noge.

Tada je rekao da ne zna ko bi želio da ga ubije, jer “nije u sukobu ni sa kim”. Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad organizovali članovi ”škaljarskog klana”.

Duško Roganović je, inače, iz zatvora izašao u januaru 2016, a bio je osuđen na osam godina zbog ubistva vođe navijača Delija Marka Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobjegao. Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladan nosili su duže vrijeme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile.

Dok je bio u bolnici, ubijen mu je otac Niko. 26. jula 2017. u sačekuši ispred stana u Herceg Novom na njega su pucala dvojica napadača. Mediji su pominjali su da je njegovo ubistvo možda osveta rivalskog kriminalnog klana iz Kotora, ali da nije nemoguće da je atentat na Nika izvršen i zbog njegovih mutnih poslova, između ostalog zelenašenja. Upravo je zbog tog “posla”, kako se sumnja, “pao” je i Šćepan Roganović.

Šćepan Roganović, ubijen u Herceg Novom kada je na njega ispaljeno najmanje 5 hitaca, bio je najmanje poznat među Roganovićima.

Hapšen je u akciji “Mimoza” u Herceg Novom zbog zelenašenja. On i još dvojica muškaraca teretili su se da su 21 osobi dali novac pod kamatu. Nakon što su dali pare na pozajmicu, od dužnika su uz prijetnju naplatili oko pola miliona evra kamate. Policija je nakon pretresa tri objekta u Herceg Novom u vlasništvu uhapšenih, u zaplijenila 4.000 evra, ugovore o nekretninama za koje se sumnja da su “zarađeni” od zelenašenja, platne kartice za račune na kojima su desetine hiljade evra, mobilne telefone, kao i blindirani automobil sa bunkerom, pogodnim za skrivanje predmeta.

VP/Kurir.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com