Home / NOVOSTI / Društvo / BRAJOVIĆ: Svetinje su kulturno-istorijski spomenici CG, ne možemo otimati nešto što je svih nas

BRAJOVIĆ: Svetinje su kulturno-istorijski spomenici CG, ne možemo otimati nešto što je svih nas

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Ivan Brajović rekao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti rađen po najsavremenijim standardima, u konsultaciji sa pravnim ekspertima Venecijanske komisije.

On je na opštinskoj konvenciji Socijaldemokrata Crne Gore u Tivtu rekao da u građanskoj Crnoj Gori ne može da postoji država u državi, niti bilo ko može da bude iznad države, te da svi, pa i crkve, moraju da poštuju zakon.

“I sada nam neko van Crne Gore kaže da otimamo nečije svetinje. A čije su to svetinje? To su kulturno-istorijski spomenici Crne Gore. Ne možemo otimati nešto što je svih nas”, kazao je Brajović, navodi se u saopštenju SD.

Iz te partije su kazali da ne može vjera da nas dijeli, ne mogu svetinje da nas dijele, jer su svetinje u Crnoj Gori i duhovno su blago ovog naroda.

“Zato onima koji podstiču vještačke podjele i manipulišu intimnim osjećanjima vjerujućih poručujemo da je ovo 21. a ne 17. vijek, a da je palanačka ideologija već izgubila bitku sa emancipovanom Crnom Gorom. Samosvjesna, progresivna, građanska i antifašistička Crna Gora koja poštuje, ali i zahtijeva poštovanje, pobijediće one koji na vještačkim podjelama pokušavaju da reanimiraju priče o nečijoj drugoj Crnoj Gori, umjesto našoj – zajedničkoj”, poručeno je na opštinskoj konvenciji SD u Tivtu.

“Sa našim prijateljima koji pokazuju nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, za koji smo mi u SD-u glasali, treba sjesti i razgovarati, ne dozvoliti nikom da ljudima manipuliše. Moramo im objasniti da niko nikom niti može, niti želi nešto da otima, već da je ideja na savremen način urediti ovu oblast”, poručeno je sa konvencije.

loading...

One comment

  1. Pa zbog čega onda čačkate to pitanje? Vi ste inicijatori svega ovog što se sada događa u CG. Vjerujem da je krajnje vrijeme da se vaš Feudalac Milo treba javno iziniti svim ovim ljudima koji izlaze na litije, a on ih je nazvao “ludaci”, jer je cifra onih koji izlaze na litije po ANB izvještajima je dosegla cifru od četvrtine ukupnog stanovništva CG, a on je tim “ludacima” Predsjednik. Naravno, vi mu to ne smijete ni predložiti, a kamo li sugerisati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com